Skocz do zawartości

[Korba do 1x10] zębatki narrow wide

bruno824

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuje skompletować napęd 1x10. Przerzutka na pewno shimano zee sprzęgło, kaseta 10 rzędowa 11-36, zębatka narrow wide z przodu. Jednak problem mam z korbą, jaką korbe polecacie do tego zestawienia?

Opublikowano

Ten sram fajny jest ? Sztywny ? Porównywalny do slx m7000?  To jest hollowtech II?

Opublikowano

Porównywalny do slx-a. Do NX-a stosujesz wkład supportu Truvativ GXP - podobny do hollowtech, ale nie kompatybilny. W GPX średnica osi wynosi 22mm, w Holowtechu 24mm.

http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe-1/mtb/suporty/suport-truvativ-sram-gxp-bsa-68-73mm-46445.html

Myślę, że że co kupisz, będzie dobrze. Mi się SLX bardziej podoba wizualnie, ale NX w tej cenie jest tańszy.

Pytanie czemu robisz 1x10 a nie 1x11?

Opublikowano

1x11 trochę drożej wychodzi, sama kaseta sporo droższa do tego przerzutka na 11s. 

Opublikowano

W zasadzie tylko do kasety dokładasz jakieś 150 zł. Przerzutka SLX-7000 jest chyba nawet odrobinę tańsza od zee, manetka w podobnej cenie. A w zamian masz napęd dużo nowocześniejszy, na czasie, z dużo większym zakresem przełożeń. Na twoim miejscu jeszcze bym się zastanowił.