suqub Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Chciałbym zmontować samemu urządzenie do sprawdzania ciśnienia w oponach Pracuję w firmie, która robi manometry, także mogę mieć każdy możliwy z podziałką jaką chcę Teraz tylko muszę rozwiązać problem samego podłączenia do wentyla. Chcę mieć możliwość sprawdzenia ciśnienia w kole z schraderem i prestą. Myślałem aby kupić takie cudo, jednak tutaj potrzebuję jeszcze przejściówkę i trzeba ją wcześniej wkręcić na zawór presta. Słabe rozwiązanie. Mogę jeszcze kupić to, tylko nie wiem czy będę musiał zamykać zawór przed sprawdzeniem. Pozostaje jeszcze kwestia spuszczania powietrza w trakcie pomiaru - jakiś zawór. Może macie jakiś pomysł jak rozwiązać mój problem?
Puncu Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 6 minut temu, suqub napisał: Mogę jeszcze kupić to, tylko nie wiem czy będę musiał zamykać zawór przed sprawdzeniem. Tym presty nie sprawdzisz. Potrzebne jest ciśnienie do przełamania oporu powietrza, które otwiera zawór.
suqub Opublikowano 3 Września 2017 Autor Opublikowano 3 Września 2017 Faktycznie. O tym nie pomyślałem. W takim razie, musi być jakiś boleć aby wcisnąć zawór. Tylko do około jakaś uszczelka aby powietrze nie uciekło.
Andrzej Sawicki Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Końcówka do pompek Lezyne ABS2 otworzy zawór przy zakładaniu. Nie będzie to jednak ekonomiczne -- taniej kupisz kompletną pompkę z manometrem i wężykiem. Edytowane 21 Stycznia 2018 przez Andrzej Sawicki
suqub Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2018 Dzięki za podpowiedź wezmę pod rozwagę. Projekt zrzuciłem, jednak pobudziles mnie do działania.Znalazłem coś takiego. Może się nada.https://m.aliexpress.com/s/item/32742902102.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.157eb6d6PBgYX1#autostay
Rekomendowane odpowiedzi