wojciechu Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Zakładam lewe ramie korby, dokręcam na całą siłę śrubą, ale nie chce wejść do końca na oś supotu. Brakuje kilku milimetrów, z 3-4mm. Po stronie napędowej korba weszła niemal całkowicie. Pierwszy raz wymieniałem suport, także nie wiem czy tak ma być? Na różnych forach ludzie piszą że tak, ale wolę się upewnić od doświadczonych osób.
Puncu Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 A jaką masz szerokość mufy suportu i ile podkładek pod miskami?
wojciechu Opublikowano 1 Września 2017 Autor Opublikowano 1 Września 2017 Suport zamontowałem bez żadnych podkładek. Mufa standard - 68mm, długość osi 116mm. Tylko nie wiem co to ma do tego że korba nie chce wejść do końca na kwadrat?
hanus Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Może sprawdź, czy ramiona korby są symetrycznie względem środka suportu
wojciechu Opublikowano 1 Września 2017 Autor Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Wszystko wygląda ok. Znalazłem filmik gdzie gość wymienia suport i u niego lewe ramię wygląda tak samo. Zaznaczyłem strzałką te brakujące mm Także raczej wszystko jest dobrze u mnie. To jest to właśnie, że takie najprostsze rzeczy sprawiają najwięcej wątpliwości Mimo wszystko dzięki wielkie za chęci pomocy Edytowane 1 Września 2017 przez wojciechu
hanus Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Spoko. Pośmigaj i spróbuj dokręcić i tyle ;-)
Puncu Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 A na kwadrat. To zmienia postać rzeczy. W poprzednim rowerze miałem bardzo krótką ośke bo 102mm. Z prawej się chowała całkowicie w korbie, z lewej była jeszcze przestrzeń. To normalne 1
Rekomendowane odpowiedzi