bartoszek2001m Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Mam pytanie, jakiś miesiąc temu wymieniłem tylną i przednia zębatke, Piasta i łańcuch minął miesiąc i łańcuch znów zaczął skakać na każdym biegu macie pomysł co może być tego powodem i czy mogę rządać zwrotu kosztów naprawy bądź naprawy tego za darmo???
Gość Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Zmień tytuł wątku na jakiś adekwatny. O jakiej klasy sprzęcie mówimy i ile w ten miesiąc przejechałeś? Czy łańcuch jest dedykowany do napędu który założyłeś? Czy masz przymiar do łańcucha? Mój łańcuch po miesiącu wyciągnął się ponad 1% i na koronkach których nigdy nie używam też już nie pracuje idealnie.
bartoszek2001m Opublikowano 1 Września 2017 Autor Opublikowano 1 Września 2017 Szczerze to nie wiem ale wszystko było robione w dobrym sklepie rowerowym więc wydaje mi się że nie złożyli tego źle zaraz dam Ci zdjęcia tego sprzętu
Gość Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Kolego to naprawdę naj naj najniższa półka osprzętu. Zwłaszcza jeśli jeździsz na twardych przełożeniach typu 3x6 3x7 i ciśniesz ile wlezie łańcuch z tej półki miał prawo się wyciągnąć. Kup przymiar do łańcucha i nowy łańcuch. sprawdź jego zużycie i wymień w razie potrzeby. Korba Miranda nie brzmi dobrze. Może byc słabo wykonana i może nie zgrywać się z łańcuchem. Przecież podstawowa korba shimano kosztuje ok 100 zł... Kto i dlaczego Ci to zamontował? Edytowane 1 Września 2017 przez Gość
bartoszek2001m Opublikowano 1 Września 2017 Autor Opublikowano 1 Września 2017 Dobra, ale za wszystko zapłaciłem 320 (dla mnie to dużo) myślałem że będzie to chodziło dłużej na pewno niż miesiąc
Ruter Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 To na prawdę cię w tym serwisie wydyma#i.....Jeszcze z takim czymś się nie spotkałem na oczy/.
Ireneusz Maśliński Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Jeśli przejechałeś na nim około 1000 km to może być już zużyty łańcuch jeśli był kiepskiej jakości(chińska podróbka). Zębatki po takim przebiegu nie powinny być zużyte, chyba że też jakaś podróbka. Pytanie : co robiłeś przez ten miesiąc z rowerem? Ile i w jakim stylu przejechałeś? Rower nie zużywa się przez sam upływ czasu. A może trzeba tylko wyregulować przerzutkę? Daj go do przeglądu komuś, kto się zna.
hanus Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 To na prawdę cię w tym serwisie wydyma#i.....Jeszcze z takim czymś się nie spotkałem na oczy/.Sporo, ale wymieniali piastę, więc pewnie za to sporo policzyli... Pojedz kolego do innego serwisu i poproś, żeby serwisant zmierzył ci łańcuch. Jeśli będzie wyciągnięty, to musisz kupić nowy :-/ I jeździć z większą kadencją. Używać odpowiednich przełożeń, a nie jeździć na największych przełożeniach cały czas..
bartoszek2001m Opublikowano 1 Września 2017 Autor Opublikowano 1 Września 2017 Dużo nie przyjechałem, agresywnie nie jeździłem starałem się nie jeździć na np. 1 i 6 tylko 2 i 5/6 czasem 3 i 6 zależy jak i gdzie jadę jutro jadę do tego serwisu i zapytam czy może chociaż za darmo mi to sprawdza i jeżeli będzie potrzeba to ten łańcuch wymienia...
hanus Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Jeśli będą chcieli pieniądza za zmierzenie łańcucha... to poszukaj innego serwisu.
nonz Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) Najtańszy napęd Shimano w sklepie stacjonarnym kosztuje 163zł + serwis. Ciekawe ile faktycznie kosztuje to cudo.. Można zjechać kiepski jakościowo łańcuch w miesiąc ale spróbowałbym reklamacji. Edytowane 2 Września 2017 przez nonz
Rekomendowane odpowiedzi