Administrator SzajBajk Opublikowano 1 Września 2017 Administrator Opublikowano 1 Września 2017 "Wasze rowery na kanale e-SzajBajk" - proszę, przeczytaj UWAŻNIE wskazówki. Jak przygotować film? długość filmu od 3 do 8 minut (może to być jedno nagranie, lub suma różnych ujęć i komentarzy), jakość filmu Full HD, bądź 4K (ważne, by film miał ułożenie poziome, a nie w pionie – smartfon, lub kamerę należy trzymać poziomo), format filmu najlepiej mov, lub mp4 (o inne formaty spytaj przed nakręceniem filmu), ilość klatek na sekundę – 25, 30, 50, lub 60, materiał BEZ podkładu muzycznego, ANI muzyki w tle (np. włączonego radia), zadbaj o dobre światło (filmy w plenerze, lub dobrze oświetlonym ZA DNIA pomieszczeniu wyglądają najlepiej), Twój głos powinien być wyraźnie słyszalny (bądź blisko kamery i mów nieco głośniej, niż na co dzień), ujęcia ze statywu, lub „z ręki” (w takim przypadku należy BARDZO unikać wstrząsów i szybkich ruchów), postaraj się filmować kolejne elementy roweru z bliska, by można było się im dobrze przyjrzeć, film nie może być wcześniej publikowany w YouTube (algorytm zamknął mój własny kanał po przeniesieniu filmów z drugiego). Co powinien zawierać film? Nagraj wszystko to, co interesowałoby Ciebie, jako widza. Podaj markę i model roweru, jego „przebieg”, warunki użytkowania (asfalt, góry, piaski, błota itd.), cenę. Świetnie byłoby poznać rozmiar ramy (ewentualnie wymiary) oraz Twój wzrost. Nie musi to być rower drogi ani nowy! Twoje nagranie traktujemy bardziej osobowo, gdy podasz swoje imię i być może również miejscowość. Zady i walety to ważna część materiału. Co zdaje egzamin? Co należało wymienić? Dlaczego lubisz ten rower, bądź go nie lubisz Jak przesłać film? Możesz udostępnić swoje nagrania w serwisie dropbox, gogle drive itp. oraz podać mi maila z linkiem do ściągnięcia materiału. Możesz również przekazać mi kartę SD np. na zawodach, muszę tylko wiedzieć wcześniej, by wziąć komputer i skopiować pliki na miejscu. Ze względu na wymogi prawne, zawrzyj proszę w swoim mailu następującą treść: „Udostępniając moje nagrania Danielowi Dziemieszonek przenoszę na niego prawa autorskie do wykorzystania owych nagrań tylko i wyłącznie na kanale e-SzajBajk w serwisie YouTube. Niniejszym potwierdzam również, iż nie otrzymałem/am od nikogo korzyści finansowych za przedstawienie pozytywnej, bądź negatywnej oceny testowanego roweru i nie jestem w żaden sposób związany/a z jego marką." To już wszystko! Jeżeli masz pytania, pisz śmiało. W pierwszej kolejności będą publikowane filmy, które najlepiej spełniają powyższe wymogi. Ze względu na dużą ilość zgłoszeń nie mogę również obiecać, że Twój materiał na pewno ukaże się na kanale, więc proszę weź taką możliwość pod uwagę. Natychmiast po edycji filmu i zaplanowaniu jego publikacji poinformuję Cię o tym w mailu zwrotnym. Maile w tej sprawie przesyłamy na adres: admin@szajbajk.pl 1
Gość Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Hurra, cykl mój ulubiony powraca... To co @zibi_j1, @Łabędź kiedy szosówki nagrywamy?
Gość Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 5 minut temu, SpiderMAN napisał: kiedy szosówki nagrywamy Kurde, fajnie byłoby wykorzystać jeszcze piękne barwy jesieni.
Gość Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Mój rower jest jak tanie wino. Jest dobry, bo jest dobry i tani To byłby krótki odcinek
Gość Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 1 godzinę temu, Łabędź napisał: Kurde, fajnie byłoby wykorzystać jeszcze piękne barwy jesieni. No to trzeba zadziałać... Kombinuje gimbala. 1 godzinę temu, zibi_j1 napisał: Mój rower jest jak tanie wino. Jest dobry, bo jest dobry i tani To byłby krótki odcinek Pitolisz
Eddek Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 3 godziny temu, SpiderMAN napisał: No to trzeba zadziałać... Kombinuje gimbala. Nie pij tyle, to się ręce nie będą trząść 1
Gość Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 13 godzin temu, Eddek napisał: Nie pij tyle, to się ręce nie będą trząść Toś teraz wymyślił...
mareq Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Podobno to właśnie trzeba sobie golnąć, żeby się ręce nie trzęsły .
Eddek Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, SpiderMAN napisał: Toś teraz wymyślił... Oj tam, oj tam, żarty, nie gniewaj sie Edytowane 24 Października 2019 przez Eddek
Gość Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Nie trzeba gimbala, dzisiejsze smartfony mają przyzwoitą stabilizację.
Administrator SzajBajk Opublikowano 25 Października 2019 Autor Administrator Opublikowano 25 Października 2019 18 godzin temu, karolg napisał: Nie trzeba gimbala Dokładnie, gimbal nie jest konieczny - wystarczy trzymać kamerę / telefon w miarę nieruchomo.
Gość Opublikowano 25 Października 2019 Opublikowano 25 Października 2019 2 godziny temu, SzajBajk napisał: Dokładnie, gimbal nie jest konieczny - wystarczy trzymać kamerę / telefon w miarę nieruchomo. Jakbyś mnie nie znał... Zobaczę jak to pójdzie moim aparatem ze stabilizacją
KRL064 Opublikowano 27 Października 2019 Opublikowano 27 Października 2019 Filmik nagrałem, jednak ponieważ należę do jak mawia mój syn analogowych jednostek nie bardzo ogarniam jak to przesłać umieścić gdzieś gdzie da się to odczytać, nie chcę zakładać płatnych kont a również mam obawy dotyczące czy przez przypadek a raczej brak odpowiedniej wiedzy nie udostępnię swoich nie wiem danych wrażliwych gdzieś w sieci. Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie i jak umieścić tam ten filmik - najlepiej prosto z telefonu.
Eddek Opublikowano 27 Października 2019 Opublikowano 27 Października 2019 15 minut temu, KRL064 napisał: Filmik nagrałem, jednak ponieważ należę do jak mawia mój syn analogowych jednostek nie bardzo ogarniam jak to przesłać umieścić gdzieś gdzie da się to odczytać, nie chcę zakładać płatnych kont a również mam obawy dotyczące czy przez przypadek a raczej brak odpowiedniej wiedzy nie udostępnię swoich nie wiem danych wrażliwych gdzieś w sieci. Czy możecie mi podpowiedzieć gdzie i jak umieścić tam ten filmik - najlepiej prosto z telefonu. Google Drive (Dysk Google w rodzimej wersji językowej) jest najwygodniejszy. Wrzucić możesz prosto z telefonu (tylko bądź na WiFi, raz, że stabilniej, dwa wysyłanie dużych plików po GPRS potrafi wrzucić kaganiec na prędkość transferu do końca okresu u większości operatorów - internet bez limitu nigdy nie jest bez limitu), najlepiej do stworzonego na tą potrzebę katalogu. Następnie pobierasz link do udostępniania tego katalogu i wysyłasz go mailem do Szaja, jak w pierwszym poście. Telefony na Androidzie mają apkę zainstalowaną w standardzie zdaje się, a linkuje się ona z gmailem, którego używasz na smerfonie do pobierania apek itp. automatycznie, jako to samo konto.
KRL064 Opublikowano 27 Października 2019 Opublikowano 27 Października 2019 14 minut temu, Eddek napisał: Google Drive (Dysk Google w rodzimej wersji językowej) jest najwygodniejszy. Wrzucić możesz prosto z telefonu (tylko bądź na WiFi, raz, że stabilniej, dwa wysyłanie dużych plików po GPRS potrafi wrzucić kaganiec na prędkość transferu do końca okresu u większości operatorów - internet bez limitu nigdy nie jest bez limitu), najlepiej do stworzonego na tą potrzebę katalogu. Następnie pobierasz link do udostępniania tego katalogu i wysyłasz go mailem do Szaja, jak w pierwszym poście. Telefony na Androidzie mają apkę zainstalowaną w standardzie zdaje się, a linkuje się ona z gmailem, którego używasz na smerfonie do pobierania apek itp. automatycznie, jako to samo konto. Dzięki biorę się za przesyłanie.
Rekomendowane odpowiedzi