Skocz do zawartości

CUBE Attention SL 27,5 (2016)

tomek199

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Po ostatnim spotkaniu z gałęzią (wspomnianym w załączonym poście), w końcu wrzuciłem nową przerzutkę SLX M7000 oraz nowy łańcuch. Założyłem też spinkę zamiast skuwać. Mostek poszedł też o jedną podkładkę w dół. Zdjęcia edytowane w pierwszym poście

Edytowane przez tomek199
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Założyłem nowe okładziny półmetaliczne Jagwire (czerwone +10 do szybkości 😂). Jeszcze nie jeździłem ale jutro pewnie przetestuję. 

fullsizeoutput_293.jpeg

Edytowane przez tomek199
Opublikowano
1 godzinę temu, tomek199 napisał:

Założyłem nowe okładziny półmetaliczne Jagwire (czerwone +10 do szybkości 😂). Jeszcze nie jeździłem ale jutro pewnie przetestuję. 

fullsizeoutput_293.jpeg

Chyba +30 do staminy :P

HEHEHE

Wiem bo mam :D identyczne klocuszki.

Opublikowano

Też mnie czeka wymiana klocków po urlopie w Beskidach.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Teraz to hamuje! Rzeczywiście czerwony +30 do szybkości ale hamowania 😀

A tak na serio, po kilku zjazdach jak się dotarły to czuć różnicę. 

Opublikowano
1 godzinę temu, tomek199 napisał:

Teraz to hamuje! Rzeczywiście czerwony +30 do szybkości ale hamowania 😀

A tak na serio, po kilku zjazdach jak się dotarły to czuć różnicę. 

To teraz sobie wyobraź co się dzieje jak BR-M355 zamieniłem na BR-M6000 z tymi klockami...

BR-M6000 jest jakieś 40% mocniejsze i skuteczniejsze i mao 80% lepszą modulację.

To są kotwice...

Opublikowano

Na początku miałem taką myśl, żeby wrzucić od razu coś w stylu M6000 ale stwierdziłem, że stopniowo najpierw wymienię klocki. 

Na razie jest OK. Pojeżdżę, przetestuję na zawodach - jak dalej mi będzie palec "puchnął" od wciskania klamki to wrócę do tematu nowych hebli 😀

Opublikowano
9 minut temu, tomek199 napisał:

Na początku miałem taką myśl, żeby wrzucić od razu coś w stylu M6000 ale stwierdziłem, że stopniowo najpierw wymienię klocki. 

Na razie jest OK. Pojeżdżę, przetestuję na zawodach - jak dalej mi będzie palec "puchnął" od wciskania klamki to wrócę do tematu nowych hebli 😀

Ja też dojrzewałem do tego stopniowo, ale wierz mi, że warto.

Opublikowano

Pożyjemy zobaczymy M6000 kuszą 😊. Na razie jeżdzę na tym co jest. Dodatkowo wypadła mi teraz wymiana rozrządu + klocki w samochodzie, także nie wszystko na raz 😉

Pytanie na przyszłość: rower waży ok. 13 kg, przy mojej masie (ok. 69 kg) każdy kilogram będzie robił robotę. W jaki sposób mogę najłatwiej odchudzić rower? Powiedzmy, że dysponuję budżetem ~800 PLN. Od razu na myśl przychodzi mi modernizacja kół. Jestem jednak zielony w tym temacie (koła, szprychy, obręcze itp).

Opublikowano
W dniu 10.08.2018 o 23:09, tomek199 napisał:

Pożyjemy zobaczymy M6000 kuszą 😊. Na razie jeżdzę na tym co jest. Dodatkowo wypadła mi teraz wymiana rozrządu + klocki w samochodzie, także nie wszystko na raz 😉

Pytanie na przyszłość: rower waży ok. 13 kg, przy mojej masie (ok. 69 kg) każdy kilogram będzie robił robotę. W jaki sposób mogę najłatwiej odchudzić rower? Powiedzmy, że dysponuję budżetem ~800 PLN. Od razu na myśl przychodzi mi modernizacja kół. Jestem jednak zielony w tym temacie (koła, szprychy, obręcze itp).

Daj sobie spokój... Na razie. Trochę mało na dobre, lekkie i mocne koła.

Jak chcesz troszkę zjechać z wagi rób tubeless...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Seryjne platformy zaczęły powoli doprowadzać mnie do szału, dlatego zamontowałem coś bardziej cywilizowanego - Dartmoor Stream Pro. W sumie to nie wiem dlaczego już dawno tego nie zrobiłem 🤔 

fullsizeoutput_2a2.thumb.jpeg.e28d1f0d380764f9f88fbae3f4079562.jpegIMG_1509.thumb.JPG.d8aea4c0adc67f024f1728cc378c3a06.JPG

Ciekawostka: 

Teoretycznie operacja wymiany pedałów jest prosta i szybka, a mnie to zajęło ok. 45 minut. Wykonane czynności: 

• 40 min - znalezienie płaskiej piętnastki w garażu
  • 2 min - odkręcenie starych pedałów
  • 3 min - zamontowanie nowych