Skocz do zawartości

Garmin EDGE 520 dziwny problem....

dmorganista_rowerowy_ja

Rekomendowane odpowiedzi

dmorganista_rowerowy_ja
Opublikowano

Witam, posiadam nawigację rowerową GARMIN EDGE 520 i mam następujący problem:

Na początku chodził prawidłowo, ale po około miesiącu użytkowania jak załączam wszystko odbywa się prawidłowo, łapie sygnał GPS, ale pokazuje zawsze temperaturę (-5) st....

Dlaczego tak sie dzieje???? Miał ktoś taki problem?? Co do wzniesień też pokazuje jakieś kosmiczne wyniki.....

Próbowałem go nawet resetować do ustawień fabrycznych, ale oprócz tego że zrestartowałem urządzenie problem pozostał.....

Pozdrawiam!

PAWEŁ

Opublikowano

Nie wiem czy to pomoże w kwestii temperatury, ale jeśli chodzi o wysokość, to może zatkane/zabrudzone są otwory na spodzie urządzenia - którymś z nich powinno dochodzić powietrze do barometru. Jeśli jest zatkany, to nie będzie on działał prawidłowo i może pokazywać dziwne wysokości.

• 2 lata później...
Marcin Walczyński
Opublikowano

Witam 

Mam identyczny problem jak kolega również pokazuje mi -5stopni oraz jakieś magiczne wysokości po 20 tys, na koniec treningu przesyła dane na aplikacje garmina oraz strave ale nie pokazuje od jakiegoś czasu sumy przewyższeń żadnych podjazdów Elevation gain 0. Robiłem już resety synchronizowałem kilkanaście razy czyściłem wloty powietrza do barometru. Proszę o pomoc poddaje się 

Opublikowano (edytowane)

Jak ten sam problem występuje już w dwóch urządzeniach to może być jakiś błąd w sofcie. Spróbujcie zrobić downgrade - obniżenie wersji oprogramowania wewnętrznego o numerek niższe.

A przy okazji to jaki numer wersji softu posiadacie ?

Jak to nie pomoże to tylko serwis.

Edytowane przez pecio
Marcin Walczyński
Opublikowano

A jak wgrać starszego softa proszę o wskazówki. 

Wersje softu miałem 13.10

Marcin Walczyński
Opublikowano

witaj Pecio 

Ściągnąłem starszą wersje softu czyli wcześniejszą aktualizacje niestety ale dalej bez skutku nie pomogło znowu jeżdżę w temp -5 oraz jak zaczynam trening to startuje z wysokości 20 tys i dalej nie zrzuca przewyższeń na strave na aplikacji garmin Connect jakieś cuda pokazuje typu „minimalna wysokość „ -500  a maksymalna wysokość 12.600 próbowałem już naprawdę wszystkiego jedyne co mi jeszcze chodzi po głowie to może bateria do wymiana chociaż trzyma poprawnie. 

Opublikowano

Na forum Garmina wyszukałem: ktoś pisał ze padnięty czujnik, inny ktoś naprawiał to wygrzewając w piekarniku i na jakiś czas pomagało niby ...