maciek1607 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Ile waszym zdaniem ten rower jest warty, pytam się was z tego powodu iż nie mogę znaleźć tego roweru na internecie? Jaki jest to rodzaj roweru? Co mogę wymienić w tym rowerze? Czy polecacie ten rower? Jestem amatorem rowerowym za wszystkie odpowiedzi i porady jestem wdzięczny.To jest mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość.
Franz Mauer Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jeśl Ci się podoba i jest sprawny to jest dobry. W rowerze możesz wymienić dosłownie wszystko - pytanie tylko po co?
maciek1607 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 1 minutę temu, Franz Mauer napisał: Jeśl Ci się podoba i jest sprawny to jest dobry. W rowerze możesz wymienić dosłownie wszystko - pytanie tylko po co? Kupiłem ten rower za 1500zł, nie jest on najdroższy więc się pytam jakie częsci zmienić bo nie są wszystkie doskonałe. Przejechałem nim dopiero 150km.
Franz Mauer Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Napisz co Ci w nim nie działa jak powinno to łatwiej będzie doradzić. Strzelanie w ciemno może być dla Ciebie tylko niepotrzebnym wydatkiem.
maciek1607 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 6 minut temu, Franz Mauer napisał: Napisz co Ci w nim nie działa jak powinno to łatwiej będzie doradzić. Strzelanie w ciemno może być dla Ciebie tylko niepotrzebnym wydatkiem. Wiesz może co to za rodzaj roweru i czy to jest dobry rower?
Franz Mauer Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zwykle po zakupie (a tak na prawdę przed zakupem) używanego roweru nalezy przyjerzeć się: łańcuchowi - czy nie jest uszkodzony lub nadmiernie wyciągnięty (tutaj przydaje się specjalny przymiar do łąńcucha) tylnim zebatkom - czy zęby nie są zbyt mocno zużyte lub uszkodzone przednim zębatkom - to samo oponom - czy nie są zbyt zużyte lub czy nie wykazują innych oznak starości łozyskom - głównie w korbie - czy pracują płynnie i nie słychać żadnych niepokojących odgłosów (trzasków, piszczenia itp), czy ramiona korby nie mają luzy ramie - czy oprócz normalnych śladów użytkowania nie widać czegoś niepokojącego w miejscach łączenia rurek tj. na spawach hamulce - czy pracuja płynnie i czy nie widać śladów wycieków, jaki jest stan klocków hamulcowych Marka Focus jest ogólnie znana i ma wiele ciekawych modeli. Twój wygląda na jakiś starszy model MTB. 1
maciek1607 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 7 godzin temu, Franz Mauer napisał: Zwykle po zakupie (a tak na prawdę przed zakupem) używanego roweru nalezy przyjerzeć się: łańcuchowi - czy nie jest uszkodzony lub nadmiernie wyciągnięty (tutaj przydaje się specjalny przymiar do łąńcucha) tylnim zebatkom - czy zęby nie są zbyt mocno zużyte lub uszkodzone przednim zębatkom - to samo oponom - czy nie są zbyt zużyte lub czy nie wykazują innych oznak starości łozyskom - głównie w korbie - czy pracują płynnie i nie słychać żadnych niepokojących odgłosów (trzasków, piszczenia itp), czy ramiona korby nie mają luzy ramie - czy oprócz normalnych śladów użytkowania nie widać czegoś niepokojącego w miejscach łączenia rurek tj. na spawach hamulce - czy pracuja płynnie i czy nie widać śladów wycieków, jaki jest stan klocków hamulcowych Co myślisz o moim rowerze ??
Franz Mauer Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Przyglądnąłbym się amortyzatorowi,bo na zdjęciach wygląda jaby korona była uszkodzona?
Nurek_ Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) 37 minut temu, maciek1607 napisał: Ile waszym zdaniem ten rower jest warty, pytam się was z tego powodu iż nie mogę znaleźć tego roweru na internecie? Jaki jest to rodzaj roweru? Co mogę wymienić w tym rowerze? Czy polecacie ten rower? Jestem amatorem rowerowym za wszystkie odpowiedzi i porady jestem wdzięczny.To jest mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość. Rower wygląda na rekreacyjnego górala, troche może zrobionego na trekinga. Swoją drogą zdjęcia takie sobie, fotografujesz jakieś wycinki roweru na których niewiele widać. Rower ma w miarę przyzwoity osprzęt, szczękowe hydrauliki - taka, można powiedzieć ciekawostka w obecnych czasach. Jeżeli wszystko jest sprawne i wyregulowane, to powinien być ok, zwłaszcza jeśli dopiero zaczynasz przygodę z rowerem. Trochę pojeździsz, będziesz wiedział co Ci nie pasuje i wtedy będziesz wymieniał. Na ta chwilę, wywaliłbym tylko tą sztycę amortyzowaną (bo nic nie amortyzuje, a wazy dobrze ponad pół kilograma) a dał zwykłą, sztywną. Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez Nurek_
Franz Mauer Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Rower ogólnie wygląda na solidny. Powinien przejść jednak gruntowny serwis i jeszcze długo posłuży.
maciek1607 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 7 godzin temu, Franz Mauer napisał: Rower ogólnie wygląda na solidny. Powinien przejść jednak gruntowny serwis i jeszcze długo posłuży. Wielkie dzięki za wytłumaczenie ale o ten gruntowny serwis to napisz bardziej precyzyjnie.
Franz Mauer Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Napisałem wcześniej - możesz to wszystkosprawdzić sam lub oddać do serwisu, aby przeglądnęli. Możesz też jeździć i jeśli coś działa nie tak to podczas jazdy wyjdzie. Oby nie wpłynęło to tylko na Twoje bezpeiczeństwo. Ze zdjęć ciężko wnioskować co należałoby wymienić lub naprawić.
maciek1607 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 6 minut temu, Franz Mauer napisał: Napisałem wcześniej - możesz to wszystkosprawdzić sam lub oddać do serwisu, aby przeglądnęli. Możesz też jeździć i jeśli coś działa nie tak to podczas jazdy wyjdzie. Oby nie wpłynęło to tylko na Twoje bezpeiczeństwo. Ze zdjęć ciężko wnioskować co należałoby wymienić lub naprawić. Rama jest aluminiowa bo ja nie mam pojecia???
Franz Mauer Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Wygląda na alumiinum. Możesz podac model tego roweru (odczytaj z ramy)?
Franz Mauer Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 To jest rower typu CROSS czyli coś pomiędzy Trekkingiem a MTB. Rama aluminiowa.Koła 28" i po oponawch widać, że racze był do śmigania po ścieżkach rowerowych niż po trudniejszym terenie. Dość fajnie wyposażony. Pytanie do czego chciałbyś go wykorzystywac?
maciek1607 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 ja jeżdżę nim po szosie tylko czasami po drogach polnych Ile jest on wart twoim zdaniem???
nonz Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jeśli dobrze widzę, to na pierwszym zdjęciu widać konkretne spękania na oponie co kwalifikuje ją do wymiany.
maciek1607 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 2 minuty temu, nonz napisał: Jeśli dobrze widzę, to na pierwszym zdjęciu widać konkretne spękania na oponie co kwalifikuje ją do wymiany. ile moge jeszcze na tej oponie pojeździć
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Wszystko fajnie, ale pytasz w niewłaściwym dziale według mojej opinii... Ten dział przeznaczony jest na tematy strickte o sprzęcie przeprawowo/wyprawowym...
maciek1607 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 5 minut temu, SpiderMAN napisał: Wszystko fajnie, ale pytasz w niewłaściwym dziale według mojej opinii... Ten dział przeznaczony jest na tematy strickte o sprzęcie przeprawowo/wyprawowym... Niewiedziałem w jakim dziale zapytać wiec zapytalem sie na tym. To jest mó pierwszy post
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Przejrzyj działy i poczytaj ich opisy, wszystko będzie jasne. Poprosiłem już moderatora o przeniesienie... To temat ogólny...
maciek1607 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 mógłbyś mi odpowiedzieć na szybko czy to jest dobry rower
nonz Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 6 godzin temu, maciek1607 napisał: ile moge jeszcze na tej oponie pojeździć Nawet markowa opona na której widać takie pęknięcia jest bardzo niepewna i słabo chroni przed przebiciem. O ile ranty nie są uszkodzone, to nic więcej nie powinno się stać.
Rekomendowane odpowiedzi