Gość Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Różnica jest tak żeJak pisałem wszytko ma swój urokPlecak używam na długie wyprawy w góry gdzie trzema mieć więcej grantów niż potrzebaTaka nerka jest dobra i wygodna typo do bike park jak np szczyrk, lub srebna góra gdzie trasa jest w dół a jedynie możesz potrzebować klucze od auta dętke i jak masz możliwość to wodęWtedy nie smigasz z plecakiem i plecy masz suchePlecak jest super ale w takich miejscówkach zwyczajnie przeszkadzaNatomiast gdy śmigam np po Świeradów Zdrój na rowerze nie zmieścił bym się do nerki gdzie trzeba kurtkę przeciwdeszczowa, dętke kanapkę i suche gacie Wszytko sam osobiście uważam że zależy od potrzeby
pecio Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Dokładnie jak Piter614 napisał. Ideałem jest mieć nerkę i dwa plecaki. Jeden szturmowy i drugi wyprawowy. Dla jednych może to być zbytek ale dla rowerowego turysty i upalacza niezbędne. Mi na całodniowe kręcenie wystarcza ta nerka i komfort jazdy jest bez porównania wstosunku do plecaka. Mieści mi się kurtka ,dętka, narzędzia litrowa butelka z wodą, żarcie ( batony musli jakieś kanapki). Czego chcieć więcej. Z drugiej strony każdy ma inne upodobania , trzeba spróbować i nerki i plecaka.
Medzamir Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Po półrocznej jeździe z dość dużą nerką KLS Dakota muszę przyznać, że to był więcej niż dobry zakup. Problem może pojawić się kiedy chce się zabrać więcej rzeczy podczas wczesnojesiennych czy wiosennych eskapad kiedy chce się upakować ciuchy, zamienne szkła, jedzenie itp. Po prostu nie wejdzie ale na szczęście jeszcze nie miałem takiej sytuacji. No ale ja narzędzia i dętkę wożę w podsiodłówce. Kiedyś podczas całodniowych szosowych eskapad jeździłem z plecakiem, teraz nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Na cały dzień w teren w góry jednak już bym nie zabrał. Ze swej strony polecam większą bo jak pakować rzeczy do jakiejś małej to równie dobrze można w kieszonki, chyba, że się ich nie ma. Znajomy jeździ z Evokiem już ponad 2 sezony i też jest bardzo zadowolony.
Grzegorz_Macko Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Czekam na tą nerke z Decathlon, co mają rzucić na ten sezon. Zobaczymy co to będzie, ale wygląda obiecująco.
Grz_Bo Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Tu jest coś pomiędzy.https://allegro.pl/oferta/plecak-rowerowy-thule-vital-8l-zestaw-nawadniania-7480689514?utm_medium=app_share&utm_source=facebook__________________Pozdrawiam,GB.
Gophfer Opublikowano 11 Stycznia 2020 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Mam teraz w domu 3 rzeczy do porównania.1. Plecak Deuter race exp air 14+32. Nerka Deuter Pulse 33. Nerka evoc hip pack race W kwestiach nerek to evoc robi wrażenie "ładniejszej" przez co może lepszej ale nie sądzę aby było to warte dodatkowa 100 (różnica w cenie nerek) więc pewnie jeśli zdecyduje się na nerkę to na 60-70 będzie to deuter.Co do plecaka to sam nie wiem niby spoko ale jakiś taki mały, do tej pory jeździłem z plecakami 25-30l.Pewnie wygodniej na jednodniowy wypad z takim mniejszym. Pomierze z ładunkiem i coś trzeba wybrać a resztę odesłać Idealnie to pewnie dobrze byłoby mieć nerkę, mały plecak 10-12l i jakiś ok. 25l na dłuższy wypad Wszystkie 3 rzeczy jakościowo SUPER. Z związku z tym, że dostanę nerke na prezent (nie ja płacę ) zdecydowałem się jednak na evoc hip pack race.
wankus Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 W dniu 9.01.2020 o 19:12, Grzegorz_Macko napisał: Czekam na tą nerke z Decathlon, co mają rzucić na ten sezon. Zobaczymy co to będzie, ale wygląda obiecująco. Cześć, coś wiadomo o tej nerce z decathlon? Wyglada zacnie
kotlar Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Na co dzień używam Deuter Pulse 3 i jestem z niej zadowolony. Oglądałem nerkę w decatlonie. Jest to taki miks pomiędzy Evockiem a Deuterem. Jakość wykonania oczywiście odbiega od pierwowzorów ale jak dla mnie cena jest ok tym bardziej ze dostajemy od razu bukłak.
Gophfer Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Tak jak pisałem w styczniu miałem równocześnie w domu do porównania nerkę Deuter Pulse 3 i evoc hip pack race, deuter lezał na mnie jakoś dziwnie ale evoc był zbyt drogi. Ale dostałem evoc na urodziny więc łatwiej było przełknąć jego cene 272zł :(. Nie powiem złego słowa o evocu poza cena :) , jestem zadowolony, ale byłem niedawno w decatlon i widziałem tę nerke nie pamiętam dokładnej ceny ale wiem, że była atrakcyjna chyba nawet taniej niż deuter. Gdybym ponownie kupował i sam płacił to pewnie kupił te z decathlonu, bo nie wydaje mi się, żeby różnica w cenie aż tak bardo przekładała się na jakość. Poza tym ja mam dobre wspomnienia do do gwarancji/reklamacji w decathlon i wiem, że jak coś będzie z nerka nie tak to bez problemu uznają reklamacje.
vova_R_R Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 16.08.2019 o 13:38, Medzamir napisał: Kellys Dakota. After two rides, I am satisfied. It fits more than the previous one and does not sway so much. Which doesn't mean he sticks like a monkey. It jumps on the dirt road, but nothing will help here. On the road, however, no problems, unlike the previous Abbey. Perhaps the use of flexible elements, such as in Evoc, would make it more stable. It also has a similar gadget that improves ventilation, both on the "back" and on the waist. As for me, the stripes are damn long because another one would have jumped in, but I'm a pincer and that's why. The material itself is pretty cool, the mud comes off without any problems, but I'm not going to throw it into the washing machine. Blue inserts suit me very well, if someone prefers other, I don't think there is any. Both pockets have one compartment, but fortunately someone thought and they were sewn "flat" so they do not take up unnecessary space. The sliders work very well and while driving, you can even get into the main pocket to reach for a bar or gel, while a small one will even fit a tablet and I have no problems taking out the phone. There are also two pockets on the belt, quite large and maybe I'll start carrying a phone there and two on the sides with stoppers for additional water. In general, the bag is very spacious and the water bag would also fit, but the company did not anticipate it. As stubborn as someone does not have wooden paws, he can make a "ghetto" but in my opinion (yes, it makes no sense as the side pockets can easily accommodate two waterbottles. It is a pity that it was not decided to sew mesh because you could carry some small items. I hope it will last, the previous one lasted less than a year. kls dakota. jak to trwało czy warto kupić? Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez vova_R_R
Medzamir Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 @vova_R_R Still have, still works fine, still happy I have it. I have no comparison with others big brands but for me this small pocket is better than Evoc or Deuther because can be opened and nothing will fall out. So if you don't need water bag Dakota is for you but remember it isn't waterproof. Light rain ok, heavy not.
vova_R_R Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 1 minutę temu, Medzamir napisał: @vova_R_R Still have, still works fine, still happy I have it. I have no comparison with others big brands but for me this small pocket is better than Evoc or Deuther because can be opened and nothing will fall out. So if you don't need water bag Dakota is for you but remember it isn't waterproof. Light rain ok, heavy not. Dziękuję za odpowiedź. martwiłem się o jakość zamka błyskawicznego i jakość siatki z tyłu
IOO Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 W dniu 9.01.2020 o 16:31, Medzamir napisał: Po półrocznej jeździe z dość dużą nerką KLS Dakota muszę przyznać, że to był więcej niż dobry zakup. Problem może pojawić się kiedy chce się zabrać więcej rzeczy podczas wczesnojesiennych czy wiosennych eskapad kiedy chce się upakować ciuchy, zamienne szkła, jedzenie itp. Po prostu nie wejdzie ale na szczęście jeszcze nie miałem takiej sytuacji. No ale ja narzędzia i dętkę wożę w podsiodłówce. Kiedyś podczas całodniowych szosowych eskapad jeździłem z plecakiem, teraz nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Na cały dzień w teren w góry jednak już bym nie zabrał. Ze swej strony polecam większą bo jak pakować rzeczy do jakiejś małej to równie dobrze można w kieszonki, chyba, że się ich nie ma. Znajomy jeździ z Evokiem już ponad 2 sezony i też jest bardzo zadowolony. Czy do KLS z boku wchodzą bidony?
Nogi Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Troszkę czasu upłynęło... posiada ktoś może tę z decathlonu? Kusi ceną, ale niestety bardzo mało opinii/recenzji.
inecznik Opublikowano 19 Lutego 2023 Opublikowano 19 Lutego 2023 (edytowane) własnie tez ją oglądalem.... ale waham się cały czas w sensie czy wrzucić do koszyka Edytowane 19 Lutego 2023 przez inecznik
Rekomendowane odpowiedzi