BlackHawkPL Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 No to teraz z innej beczki. Jaką "broń" polecacie na luźne wypady poskakać, pozjeżdżać ze schodów. Mój budżet to +/- 2000 zł. Wiem że w tej cenie fulla nie znajdę więc hardtail może być. Bardzo zależy mi aby rower był nowy. Macie jakieś propozycje? Jeśli widzicie 2 takie same posty (Jak ja) to przepraszam. Coś musiało się zepsuć.
Puncu Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 -Nowy -2000zł Wybierze jedno Na serio, to już jest "sport ekstremalny" i katowanie zwykłych rowerów po hopach i schodach jak na prawdziwej freeridówce to względna oszczędność. Zęby i kręgosłup masz tylko jeden. Zęby da się wstawić, ale z kręgosłupem już gorzej. W tej cenie jedynie używany sprzęt. A i tak trzeba go skrupulatnie obejrzeć przed kupnem. 1 1
Zalas Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 @Puncu dobrze prawi. A do 2k w używkach bym poszukał rowerów takich jak: NS Clash, Dartmoor Hornet, NS Surge, DC Pttbull, DC Amstaff, Dangerous Mike DS 1
BlackHawkPL Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2017 No to co powiecie na tego pana https://www.olx.pl/oferta/dartmoor-hornet-14-2011-mtb-stunt-CID767-IDof14i.html#3f635615f0
Puncu Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Rower do "stuntu" Opony do wymiany jeżeli chodzi o terenową jazdę. Napędu nie podał ale idzie się dopatrzeć poziomej przerzutki Szczerze odradzam, poza tym trzymałbym się z daleka do stunt rowerów, które są składane przez małolatów i nigdy nie widziały serwisu. 1
LukasFR22 Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Dozbieraj te 500-600 i szukaj jakieś fajnej Kony Stinky albo coś podobnego już za 2300 widziałem Gianta Faitha 2 2008 lepiej dozbierać niż kupić kiepskie HT. A jeżeli nie zalezy tobie na czasie to zbieraj zbieraj budżet i szukaj okazji a na nowy sezon na pewno coś uzbierasz
Zalas Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 2 godziny temu, LukasFR22 napisał: Dozbieraj te 500-600 i szukaj jakieś fajnej Kony Stinky albo coś podobnego już za 2300 widziałem Gianta Faitha 2 2008 lepiej dozbierać niż kupić kiepskie HT. A jeżeli nie zalezy tobie na czasie to zbieraj zbieraj budżet i szukaj okazji a na nowy sezon na pewno coś uzbierasz Do 2600 nie szukał bym fulla. Amory będą takie że nigdy serwisu nie widziały, opony bez bieżnika a napęd zajechany i zapowietrzone heble. Rower do 2500 typu full to będzie złom
malkontent Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 W decathlonie można kupić najtańszego fulla za 2499, ale nie oczekiwałbym rewelacji. https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-540s-275-id_8379042.html Chociaż jak w wakacje byłem w okolicach Rabki Zdroju i Zakopanego, to sporo ich widziałem.
Zalas Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 43 minuty temu, malkontent napisał: W decathlonie można kupić najtańszego fulla za 2499, ale nie oczekiwałbym rewelacji. https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-540s-275-id_8379042.html Chociaż jak w wakacje byłem w okolicach Rabki Zdroju i Zakopanego, to sporo ich widziałem. No dobra, nie kłócę się, że ten rower nie jeździ i jest jakiś zły, ale pod wszelkie skoki, loty itp to on się nie nadaje. Kolejna sprawa, o dobrego fulla używanego w tych pieniądzach ciężko. Sam sobie dopowiedz jak wytrzymały będzie nowy full za ten hajs
LukasFR22 Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 Zalas nie zgodzę się z tobą miałem już wiele rowerów do 3k FR/DH i wszystko zależy jak się dogadasz ze sprzedającym. Trzeba też posiadać umiejętność dobrego szukania. Ta 540S kupiłbym ją jedynie do początków z Enduro lecz do - skakania też się może nadać jak na początek przygody. Warto też wiedzieć że na ramy ma się dożywotnią gwarancję
Puncu Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 2 godziny temu, LukasFR22 napisał: Warto też wiedzieć że na ramy ma się dożywotnią gwarancję Na ramy może tak, na zęby już nie. Przypuszczam, że poniekąd @Zalasowi chodzi o to i z tym się zgodzę, że pojeździ na takim rowerze, nabierze pewności i doświadczenia, pojedzie do bikeparku i porwie się na dropa którego ten rower nie wytrzyma. A szkoda by było wracać z kręgosłupem w ręku. Dla przykładu. Mały drop - ok Średni drop - być może Duży drop - zdecydowanie bym odradzał. Ale trzeba ustalić jedno. Albo kupuje rower do rozpoczęcia przygody z enduro, który wytrzyma skoki i prawdopodobnie braki w umiejętnościach albo leci na głęboką wode i od razu kupuje coś do (i tu brzydkie słowo) nakurwiania. 1
Zalas Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 5 godzin temu, Puncu napisał: Na ramy może tak, na zęby już nie. Przypuszczam, że poniekąd @Zalasowi chodzi o to i z tym się zgodzę, że pojeździ na takim rowerze, nabierze pewności i doświadczenia, pojedzie do bikeparku i porwie się na dropa którego ten rower nie wytrzyma. A szkoda by było wracać z kręgosłupem w ręku. Dla przykładu. Mały drop - ok Średni drop - być może Duży drop - zdecydowanie bym odradzał. Ale trzeba ustalić jedno. Albo kupuje rower do rozpoczęcia przygody z enduro, który wytrzyma skoki i prawdopodobnie braki w umiejętnościach albo leci na głęboką wode i od razu kupuje coś do (i tu brzydkie słowo) nakurwiania. @Puncu jak zwykle mnie rozumie
Wojtekkaczmarek Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Stunt rowerowy jest tylko dla wytrwalych. Jak tylko zaczyna się ocieplać na dworze to wychodzimy paczką i całe godziny potrafimy przejeździć w różnych akrobacjach. Jeśli ktoś nie wie co to jest to poelcam poczytać stunt rowerowy http://portalmodowy.pl/stunt-rowerowy-pasja-w-kazdym-pokoleniu/
Rekomendowane odpowiedzi