Antyszprycha Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Heja, w związku z tym, że czeka mnie tygodniowa przrwa w jeździe na rowerze postanowiłem, że go....trochę zmienie. Maszynka jest już rozkręcona i gotową ramę zawożę jutro do znajomego. Celem jest malowanie proszkowe w półmacie (70%mat). Tutaj prośba do Was abyście podrzucili swoje propozycje. Myślałem o palowaniu całej ramy na czarny półmat aby dodać zaś białe naklejki(tylko czy wszystko na czarno nie zrobi z roweru małego sprzętu - i tak sama rama jest w rozmiarze "S"). Kolejnym pomysłem jest kolorystyka pełnej bieli w półmacie (amortyzator oraz obręcze kół pozostaną czarne a naklejki ściągnięte) Co myślicie o malowaniu sztycy i widelca ? Dajcie propozycje bo decyzję muszę podjąć jutro Dawca: Lapierre Edge 227 Ps. w tej sytuacji należałoby chyba zmienić też siodło Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez adambike
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 A może machnij go na pomarańczowo? Jak już masz malować, to może coś innego niż biały lub czarny.
hanus Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) Czarny to nie kolor... Chociaż sam bym walną swoją przełajkę na czarno plus srebrne wstawki, napęd Od dłuższego czasu chodzi mi kupno plastidipa Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez hanus
Antyszprycha Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2017 18 minut temu, Sziva napisał: A może machnij go na pomarańczowo? Jak już masz malować, to może coś innego niż biały lub czarny. Dość odważenie, nie wiem czy nie byłby to zbyt krzykliwy kolor..
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zależy od odcienia. Ale może jakiś inny kolor - niebieski pasowałby Ci do obręczy.
Antyszprycha Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Na obręczach ani widelcu nie ma już naklejek, są całe w czarnym kolorze. Do tej pory rower posiadał kolorystykę czarno pomarańczowo niebieską i nie jestem jakoś przekonany do tych dwóch ostatnich wspomnianych kolorów.
Puncu Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, adambike napisał: Co myślicie o malowaniu sztycy i widelca ? Nie jest to dobry pomysł. Po malowaniu proszkowym i tak będziesz musiał zebrać część lakieru z wewnątrz podsiodłówki, pomalowanie sztycy zwiększy jej średnice. A co do malowania amortyzatora. Można malować ale nie proszkowo. Dolne lagi mają ślizgi które ugotują się przy wysokiej temperaturze, a jeżeli lagi mają dodatek magnezu mogą się zwichrować. Temat przerabiany u znajomego. 1
Antyszprycha Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2017 (edytowane) @Puncu dzięki wielkie za rade, przyjże się temu i wezmę pod uwagę... A jeszcze zapytam o naklejki, słyszałem o takich pod lakier ale przy metodzie proszkowej raczej spłoną A może pomalować rower tradycyjną metodą ? Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez adambike
Zalas Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 @adambike Możesz pomalować rower proszkiem, nakleić naklejki a potem pojechać po całości jakimś klarem
Antyszprycha Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Wtedy w gre wchodzi bezbarwny, jest taki w macie ?
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Fiolet jak u Fabio Wibmera... https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiTqviv7P7VAhWoJ5oKHdX5DA8QjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Froderttrew%2Ffabio-wibmer-cool-mtb-street-trail%2F&psig=AFQjCNFmCqDHw2D3654bmZ05b9CXB5cjSw&ust=1504178676630520 Ja bym się na taki kolor przesiadł Z miłą chęcią... Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez Gość
Antyszprycha Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Padło na czarny Mat. Taka wizja na „bandit”. Potem wkręca jakieś delikatne naklejki jako dodatki może w kolorze rażącej pomarańczy. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPytałem tez w innym temacie aleOdp nie uzyskałem wiec wtrącę tutaj. Czy element zaciskowy który trzeba było rozszerzyć podczas demontażu widelca (myśleO tej obejmie) jest dobry do ponownego montażu czy trzeba kupić jakiś nowy element. Widelec nie będzie malowanyWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Jak dobrze zauważyli koledzy... czarny to nie kolor... Ale to twój wybór... Czarny mat jest cholernie trudny w utrzymaniu.
rysib Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) To może tak: lakier głównie czarny mat, jeśli można golenie dolne na żółto (albo i to czarny mat), pancerze linek żółte (może jakieś śrubki i i inne duperelki też żółte) a jako jedyna naklejka logo Batmana pod kierą. ? PS mam czarny mat na amorku i zero problemów z czystością . Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez rysib
Franz Mauer Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Na moim czarnym bardziej widać syf i zacieki oraz rysy. Choć nie lubię białego koloru to jednak widze, że tam zdecydowanie mniej widać wiek roweru.
rysib Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Tak patrząc na kolor, to najmniej "brudzący się" jest srebrny. No ale nie o to tylko chodzi przy odpicowywaniu roweru
Antyszprycha Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2017 12 minut temu, rysib napisał: Tak patrząc na kolor, to najmniej "brudzący się" jest srebrny. No ale nie o to tylko chodzi przy odpicowywaniu roweru Słusznie zauważyłeś Do tej pory w rowerze również miałem kolory czarnego matu (widelec, elementy ramy) i jakoś tak nie widzę aby przesadnie się bruziły. Zresztą, jeśli o rower się dba to zawsze jest czysty Po przejażdżce białym i czarnym w brzydki deszczowy dzień oba będą brudne - od nas zależy czy takie pozostaną
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Idź w coś innego... może royal navy blue... A propo sztycy. Nie maluj... Zedrze się przy montażu, nie mówiąc co będzie w momencie konieczności obniżenia siodła na jakimś mega zjeździe... Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez Gość
Rekomendowane odpowiedzi