vczek Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Witam szajbajki mam pytanko poniewaz mam na rower przeznaczone około 2500 zł i zastanawiam sie nad kupnem rowera scott aspect 950 https://www.scott.pl/produkt/449/2598/Rower-Aspect-950-kolor-1/ lub merida big nine 100 https://www.goride.pl/mtb-29/merida-big-nine-100-2017-odbior-osobisty?from=listing&campaign-id=15 nie zabardzo znam sie na rowerach i osprzęcie więc poszukuje pomocy z góry dziękuje Odnośnik do komentarza
Yan Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 W tej cenie chyba lepiej poszukać wśród Krossów i Unibików. Stosunek ceny do jakości w przypadku polskich producentów jest znacznie lepszy niż markowych rowerów typu Scott czy Merida. Odnośnik do komentarza
aju Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Wolał bym mieć ramę scotta i ewentualnie w niej dłubać. Kross jeździłem na paru lepszych modelach i nie jestem przekonany do tej firmy... 1 Odnośnik do komentarza
vczek Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 yan wiem rozumiem jednak nie jestem przekonany do krossa itd chcialbym prostej odpowiedzi scott czy merida Odnośnik do komentarza
Yan Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Merida ma 9 biegów z tyłu (łątwiej później przejść na 2 albo 1 blat z przodu), zwężaną główkę ramy (więcej modeli amortyzatorów), kołó 29 (nie widziałem rozmiaru koła w scottcie ale wygląda na 27.5). Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Z tej dwójki wybrałbym Meridę. Ten Scott oprócz tego, że ma logo Scott nie oferuje nawet połowy tego co ma Merida... Choć to i tak naciągane konfiguracje, przerzutka Trekkingowa o tym świadczy choćby w Meridzie... Aczkolwiek z tej dwójki lepiej wypada Merida właśnie. Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi