Skocz do zawartości

Wymiana gwintu na ahead

Bartekk955

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Otóż posiadam leciwy już rowerek Kalkhoff, a raczej rame Kalkhoffa bo chyba tyle z niego zostało, poprzedni właściciel zamontował amorek suntoura m6300 na którym pojawił się luz ( na tulejach ślizgowych) a z tego co wiem nie warto poróbować tego naprawiać bo wyjdzie więcej niż ten amortyzator jest wart. W dodatku amorek jest z gwintem (normalnie skręcony od góry) i ma nabite takie "cuś" za co jest przykręcony mostek. Więc wpadłem na pomysł żeby go wymienić na coś lepszego, używanego tylko że z gwintem ciężko coś znaleźć. I tu moje pytanie, czy da się do ramy w której był amortyzator z gwintem włożyć taki typu ahead ? Jeśli tak, czy będą potrzebne jakieś redukcje czy inne cuda ? No i jeśli tak to jest coś godnego polecenia do powiedzmy 150zł- 200zł ? Dodam że rura ma 1 1/8'.

Opublikowano

Jak rura ma 1 i 1/8" to możesz pakować śmiało ahead...

Nowe stery dobrać pod ramę i kupić amortyzator z rurą bez gwintu, ale w tej kwocie (200zł) się raczej nie zmieścisz...

Opublikowano (edytowane)

A jakie to koło i hamulce zapytam? Coś co będzie działać w granicach 200 zł da się kupić ale rewelacji nie będzie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Kółko 26', a hamulec to aktualnie v-brake, ale mam zacisk, tarcze i miejsce w piaście na tarcze więc bez problemu

# Myślałem żeby kupić używany ten amor, ale nie chciałbym kupić w podobnym stanie do mojego. Bo patrząc po allegro w nowkach nic się nie da kupić same zoomy ;/

Edytowane przez Bartekk955