Góral Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Witam mam pewien mały problem. Chodzi o to że tylny hamulec bardzo piszczy i nie wiem co z tym zrobić.
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zanieczyszczona obręcz? Spróbuj ją przeczyścić jakimś odtłuszczaczem i zobacz, czy problem zniknie.
Góral Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Już czyściłem i nic nie pomogło. Tu chyba chodzi o coś innego.
hanus Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 jak odtłuszczanie nie pomogło to może wymiana klocków? Albo podmiana przód, tył na początek
Góral Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Jutro spróbuje i napiszę a czy ten pisk może jakoś zaszkodzić!?
Pietern Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Uszom szkodzi. I dzwonka nie potrzebujesz! 1
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Mógłbyś podać więcej informacji. Czy klocki są nowe? Kiedy hamulec zaczął piszczeć - tak nagle, po przejażdżce, po serwisie? Jak dokładnie czyściłeś obręcz? Czy wyczyściłeś też klocki? Zdejmowałeś klocki, żeby się im przyjrzeć?
Góral Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Klocków nie oglądałem i ich nie zdejmowałem a obręcze czyściłem suchą szmatką i te hamulce zaczęły piszczeć po upadku przy zjeździe
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 A kiedy piszczą? Przy hamowaniu, przy wolnej jeździe? Piszczą cały czas, tylko czasami, regularnie? Swoją drogą jeśli to kwestia zanieczyszczonej obręczy, to sucha szmatka na niewiele się zda. Ale teraz to bardziej wygląda po prostu na ocieranie o obręcz. Może koło się scentrowało, minimalnie ociera o klocki i stąd piszczenie.
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 zdejmij klocki. Zobacz w jakim są stanie. Przeleć je papierem ściernym lub pilnikiem na płaskiej powierzchni delikatnie i odtłuść. Tak samo obręcz odtłuść benzynką czy czymś takim. Zamontuj klocki od nowa (może przy upadku się przestawiły?}
Góral Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Jutro poprubuje tu bede znal przyczyne
Rekomendowane odpowiedzi