Kudaczek Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Cześć! Co może ktoś użytkuje ten licznik i mógł by się podzielić opinią? Najbardziej interesuje mnie jak działa nawigacja i zapisywanie gps Dzięki za odpowiedzi
kajbmx Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Kupiłem ten licznik i ogólnie jestem zadowolony choć mam parę problemów. Mianowicie 1 najgorszy to komunikacja ze smartfonem odbywa się tylko poprzez NFC a mój iPhone 6 niestety nie umożliwia tego wiec pozostaje mi tylko komunikacja poprzez laptopa połączeniem USB. Niestety mam macbooka co prawda program dedykowany na macOS istnieje ale chyba nie działa do końca dobrze, tzn sa problemy z łączeniem z innymi aplikacjami typu strava czy facebook, przy próbie przesłania aktywności na facebooka bądź starve wyskakuję błąd. Musze zgrywać ręcznie pliki z licznika i ręcznie wrzucać je na strave. Nie wiem jak jest pod windowsem nie mam możliwości sprawdzić może jest o wiele lepiej więc problem jest tylko dla miłośników jabłuszka :). Co do nawigacji na moje działa OK tzn szybko łapie sygnał niby 5s odświeżanie sygnału jest ale nie widze problemu w trasie. Nawigacja kompasem działa następująco albo punktem nawigacji jest punkt startowy czyli tam gdzie złapało sygnał (można ten punkt wyznaczać samemu poprzez przytrzymanie 3s prawego przycisku) Można też jako punk nawigacji ustawić jakiś cel w programie desktopowym i wysłać go na licznik wtedy nawiguje do tego punktu. Nawiguje jako wskaźnik strzałki w lini prostej ale wyznaczając trasę na desktopie można ustawić punkty pośrednie trasy i wtedy nawiguje też w lini prostej do pierwszego punktu trasy a nie na sam jej koniec więc ma to bardziej sensowny kształt trasy i można już jechać sugerując się strzałką. Podsumowując licznik bardzo dobry za ta cenę, nawigacja nie jest czymś super extra ale na pewno działa i pomaga w obraniu kierunku natomiast trasę zapisuje poprawnie mimo 5s odświeżanie GPS. Będąc użytkownikiem windowsa i telefonu na androidzie prawdopodobnie nie będziesz miał żadnych problemów, natomiast użytkownicy appla o telefonie mogą zapomnieć a aplikacja desktopowa niestety tez pozostawia wiele do życzenia.
Rekomendowane odpowiedzi