Korbadeusz Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Jak w tytule postu. Wymieniam w korbie blaty, i zastanawia mnie fakt czy jest jakiś schemat na prawidłowe ułożenie blatów wg. siebie. Korba to Deore FC-M532 Odnośnik do komentarza
Zawada Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, Korbadeusz napisał: Jak w tytule postu. Wymieniam w korbie blaty, i zastanawia mnie fakt czy jest jakiś schemat na prawidłowe ułożenie blatów wg. siebie. Korba to Deore FC-M532 Blaty mają taki wystający trójkącik lub coś podobnego od którejś z wewnętrznych ścianek, mają one być pod ramieniem korby (podobno jak będzie obrócona o 180 stopni to też jest dobrze, ale o 90, 270 już nie bo niektóre zębatki mają różnie profilowane zęby), na największym blacie jest tez wystający pin/pręcik który uniemożliwia spadnięcie łańcucha między zębatkę a ramię korby. 1 Odnośnik do komentarza
Korbadeusz Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Ciekawe. Kiedyś całkiem przypadkowo trafiłem na jakiś artykuł na ten temat, gdzieś w internecie. Niestety nie mogę znaleźć tego ponownie ? No cóż, będę kombinował Odnośnik do komentarza
Red Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Dokładnie jak napisał [mention=2099]Zawada[/mention], tłoczenia i piny powinny być na odpowiednim miejscu względem sąsiedniej tarczy aby zamiany przebiegały płynnie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Korbadeusz Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Dziękuję za podpowiedź ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi