DomenikZet Napisano 24 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 24 Sierpień 2017 (edytowane) Cześć, chciałbym prosić was o pomoc, otóż mam wątpliwość jaki rozmiar ramy Kross'a B8 2017 powinienem wybrać dla siebie (niestety zakup prawdopodobnie przez internet). Wybieram między rozmiarem 16'' a 17''. Mam 174,5 cm wzrostu i długość nogi 80, posiadam ramę Accent Shannon w rozmiarze 18'' i szosę B'Twin Ultra 900 AF rozmiar S, oba te rozmiary mi odpowiadają. Proszę was o poradę, z kalkulatora wychodzi 17,9. Edytowane 24 Sierpień 2017 przez DomenikZet Odnośnik do komentarza
trollu Napisano 24 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 24 Sierpień 2017 skoro wyliczyłeś niemal 18 to czemu rozważasz 16? ta 17 będzie ok jak nie za mała Odnośnik do komentarza
DomenikZet Napisano 24 Sierpień 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpień 2017 Wiem, że średnio można ufać takim wyliczeniom. Z tego, co słyszałem, to nowe levele są mniejsze od poprzednich roczników. Ostatecznie chyba będę musiał znaleźć podobne modele i się przymierzyć Odnośnik do komentarza
Dany Napisano 25 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpień 2017 Przymierz obojętnie jaki model B z 2017 i później zamów przez internet. Ja kupowałem B7 w 2016 i z wyliczeń wychodziło pomiędzy M i L. Dopiero po "przymiarce" umocniłem się w przekonaniu, że pewniej czuje się na M. Niestety ale są na tym świecie rzeczy, których zakup musi być przemyślany. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 25 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpień 2017 Zykle jak rozmairówka wychodzni pomiędzy dwoma wartościami to przy dużymkole lepiej wybrać mniejszą ramę. Rower wtedy będzie zwrotniejszy. Inaczej można czuć się jak na kobyle. Pozycję zawsze można wydłużyć poprzez zastosowanie sztycy z offsetem lub dłuższego mostka, ale dużo trudniej ją zmniejszyć Odnośnik do komentarza
trollu Napisano 25 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpień 2017 no tak, tylko wychodzi 18 a jest dylemat 16 a 17. 16 będzie za mała. Najlepiej jechać do sklepu - krossa chyba nie jest tak ciężko spotkać w sklepie i się przymierzyć Odnośnik do komentarza
lukaszko Napisano 25 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpień 2017 Mam takie same wymiary i 17 jest ok.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi