ludojad Napisano 24 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 24 Sierpień 2017 Siema! To już pewno ostatni projekt w tym roku (chociaż kto wie). Będzie to PlanetX Pro Carbon na osprzęcie 105 i kołach Shimano RS010. Sama rama to klasyk znany od lat i jeździ takich PXów już sporo. Kolorystyka prawdopodobnie czarno biało czerwona Pozdrower! 2 Odnośnik do komentarza
maciek1986pl Napisano 25 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpień 2017 piękna faktura na ramie:) Odnośnik do komentarza
Papynsky Napisano 25 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 25 Sierpień 2017 Rowery składasz dla siebie, czy na zamówienia innym ( to tak nawiązując do tego projektu Vinera)? Odnośnik do komentarza
ludojad Napisano 25 Sierpień 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpień 2017 Pierwszy PlanetX Maratona złożyłem dla siebie. No i potem jak porównałem ile mnie to kosztowało oraz jak wygląda rynek szos w Szwajcarii (bo tu mieszkam obecnie) to wyszło, że cenowo lepiej niż okazyjnie. Polowałem potem na obniżki i złożyłem Settanę, a z promocji został mi Pro Carbon pozwyżej. Viner będzie miał nowego właściciela od września. Ogłoszenie wisiało dwa dni (fart początkującego chyba ). Z pro Carbon zobaczymy, ale to już nie tak droga zabawka. Nie, że są jakieś z tego kokosy, ale to bądź co bądź kosztowne hobby może się trochę zwrócić. Pozdrower! Odnośnik do komentarza
ludojad Napisano 30 Sierpień 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpień 2017 Klocki przyszły Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 31 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpień 2017 Bardzo jestem ciekawa tego roweru. Zastanawiam się właśnie nad kupnem Planet-X Pro Carbon. Jak oceniasz jakość wykonania tej ramy? Lakier w macie jest ok? Odnośnik do komentarza
ludojad Napisano 31 Sierpień 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpień 2017 (edytowane) Hej, W tej wersji lakieru jest niewiele, tylko włókna. Stąd ta wersja kolorystyczna jest często tańsza. Co do samej ramy to na prawdę nie ma się do czego przyczepić. Łatwo znaleźć sobie pozycję, jest lekka i sztywna. Nadaje się też perfekcyjnie na szosę dla kobiet bo jest lekko sloping'owa. Z perspektywy mechanika mogę przyczepić się jedynie do dość delikatnego gwintu BSA oraz prowadzenie linek jest dla wyspiarzy (więc jak nie chcesz mieć sztukaterii na kokpicie to się linki pod ramą muszą krzyżować). Viner na mega wypasie ważył 7.8, a ProCarbon na kowadłach 8.2 także chapeau bas. Nie dziwię się, że to najbardziej popularny model marki. Całość prezentuje się jak poniżej Pozdrower! Edytowane 31 Sierpień 2017 przez ludojad 1 2 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 31 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpień 2017 Super się prezentuje! Czyli lakier w tej wersji kolorystycznej jest położony cienką warstwą? Odnośnik do komentarza
ludojad Napisano 31 Sierpień 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpień 2017 Jest bezbarwny pewno więc ciężko mi określić. Wytrzymałość jest całkiem niezła bo raz klucz mi się zsunął i już źle to widziałem, a nie ma śladu Odnośnik do komentarza
maciek1986pl Napisano 1 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 1 Wrzesień 2017 koszt?:) Odnośnik do komentarza
Pociag Napisano 1 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 1 Wrzesień 2017 Piękna maszyna, pozostaje tylko grać w totka Odnośnik do komentarza
ludojad Napisano 1 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Wrzesień 2017 7 minut temu, maciek1986pl napisał: koszt?:) Około 3900 2 minuty temu, Pociag napisał: Piękna maszyna, pozostaje tylko grać w totka Są też inne sposoby Odnośnik do komentarza
maciek1986pl Napisano 1 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 1 Wrzesień 2017 Muszę powiedzieć że jak na karbonik to to nie duże koszta:) a przy sprzedaży jaka oferta Cie usatysfakcjonuje?:)( oczywiście pytam czysto z ciekawości, sam już nabyłem szosę). Odnośnik do komentarza
ludojad Napisano 1 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Wrzesień 2017 Obecnie jest na aukcji za 1200CHF. Jak nie zejdzie teraz na szybko to przezimuje u mnie najwyżej Odnośnik do komentarza
maciek1986pl Napisano 1 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 1 Wrzesień 2017 (edytowane) Bardzo mi się podoba ten rowerek. Jestem pewien że gdybyś go budował miesiąc temu to już bym nim jeździł:) To dosłownie moje barwy. Czarny mat. Ajć:) Edytowane 1 Wrzesień 2017 przez maciek1986pl Odnośnik do komentarza
firefoks Napisano 22 Wrzesień 2017 Udostępnij Napisano 22 Wrzesień 2017 Z tego co pamiętam to taki gotowy Pro Carbon był na zimowych wyprzedażach za 2,5 tys. zł, więc składanie średnio opłacalne Odnośnik do komentarza
ludojad Napisano 22 Wrzesień 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Wrzesień 2017 Na pewno nie na 105'ątce Odnośnik do komentarza
ludojad Napisano 4 Luty 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Luty 2018 Ogarnąłem ostatnio bardzo podobny projekt na mieszance Ultegry oraz FSA. Efekt jak poniżej Ogólnie spoko ta FSA Omega. Wydaje się być tak pancerna, że mogła by być narzędziem zbrodni. Wagowo trochę gorzej, ale bez przesady. Pozdrower! 1 Odnośnik do komentarza
maron126 Napisano 7 Luty 2018 Udostępnij Napisano 7 Luty 2018 Ładne te rowerki składasz Odnośnik do komentarza
Andrzej Sawicki Napisano 7 Luty 2018 Udostępnij Napisano 7 Luty 2018 Dnia 4.02.2018 o 19:45, ludojad napisał: Ogólnie spoko ta FSA Omega. Wydaje się być tak pancerna, że mogła by być narzędziem zbrodni. Są o niej gdzieś w sieci dane co do sztywności? Znalazłem tylko porównania starszych modeli, a ciekawi mnie, czy warto inwestować w przyszłości w coś innego. (Waga mnie nie obchodzi -- 10-kilowy CX w porównaniu z moim MTB i tak jest lekki jak piórko). Odnośnik do komentarza
ludojad Napisano 7 Luty 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Luty 2018 10 godzin temu, maron126 napisał: Ładne te rowerki składasz Dziękuję 10 godzin temu, Andrzej Sawicki napisał: Są o niej gdzieś w sieci dane co do sztywności? Znalazłem tylko porównania starszych modeli, a ciekawi mnie, czy warto inwestować w przyszłości w coś innego. (Waga mnie nie obchodzi -- 10-kilowy CX w porównaniu z moim MTB i tak jest lekki jak piórko). Moje wrażenia są organoleptyczne. Jeździłem więcej lub mniej na SRAM Rival, 105, Tiagrze czy Ultegra. Jak sztywność SRAMa i Tiagry taka se, tak ta FSA jest trochę za Ultegra i trochę przed 105. Liczb nie mam i kto wie czy większego wpływu nie ma rama na takie subiektywne odczucie. 2 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi