Dariuszcz12 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Czy taperowana glowka ramy znaczaco zwieksza sztywnosc ramy lub czy jest to taki chwyt marketingowy?
Franz Mauer Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zwiększa, ale czy jest to mocno wyczuwalne to zależy od konstrukcji całej ramy.
Dariuszcz12 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2017 5 minut temu, Franz Mauer napisał: Zwiększa, ale czy jest to mocno wyczuwalne to zależy od konstrukcji całej ramy. To warto to miec czy nie?
Franz Mauer Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Warto. Tym bardziej,że już coraz trudniej o amortyztory bez taperowanej rury sterowej.
Dariuszcz12 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2017 11 minut temu, Franz Mauer napisał: Warto. Tym bardziej,że już coraz trudniej o amortyztory bez taperowanej rury sterowej. Dzieki .pozdrawiam
macko1 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałem, że już są dostępne łożyska dzięki którym można zamontować amortyzator z 1,1/8 1,5 do standardowej główki ramy
trollu Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 są tylko lekko podnoszą główkę ramy przez co wypłaszcza się kąt główki ale nie wiem czy w każdym przypadku
Nurek_ Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Są dostępne takie stery, ale nie do każdej ramy będą pasowały. Bodajże, do ramy muszą pasować stery półzintegrowane 44mm, to i taper wejdzie. Ale jak masz możliwość, to bierz ramę z główka taperowaną, po co kombinować Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez Nurek_
Fenthin Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Takie łożyska są dostępne odkąd tylko istniały główki 1,5" oraz stery pół-zintegrowane. I tu pojawia się problem. Po pierwsze, główka musi przyjmować nie standardowe stery a-head, lecz pół-zintegrowane oraz nie może mieć zwężeń. Tak więc nie jest to wcale takie proste.
Rekomendowane odpowiedzi