Korbadeusz Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Hej grupa! Posiadam takowy amortyzator, wyczuwalny luz taki w kilku milimetrach. Amortyzator ma dwa lata, jestem drugim właścicielem. Poprzedni właściciel twierdzi że miał serwis. Ja go nie rozbierałem jeszcze, mam taki plan na dniach. Żadnych wytarć, ani śladów oleju na zewnątrz nie widać. Tłumik działa, blokuje się. Luz na sterach jak i hamulcach wykluczam. To może być wina ślizgów? Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) Tak. W dodatku niewymiennych. Niewielki, ledwo wyczuwalny luz to standard nawet w fabrycznie nowych. Edytowane 14 Lutego 2023 przez vdcmike Odnośnik do komentarza
Korbadeusz Opublikowano 14 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Jeździć obserwować? Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Tak właśnie. Serwis 50h tak czy inaczej zrób mu. Odnośnik do komentarza
Korbadeusz Opublikowano 14 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Mam taki zamiar, w weekend. Do silnych goleni wlać tego 15WT więcej jak zaleca manual? Tak z górki coś około 8ml będzie ok? A może znasz jakiś odpowiednik sram Butter do uszczelek? Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 (edytowane) Ja leje po 10-12. Zamiast sran butter można dać rsp slip kick albo dybamic seal. Edytowane 14 Lutego 2023 przez vdcmike Odnośnik do komentarza
Korbadeusz Opublikowano 21 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 A więc: rozebrałem skurczybyka, i w środku nie znalazłem nic co by wskazywało na jakieś nadmierne jego zużycie. Zero przetarć na górnych jak i dolnych golecniach. Ślizgi wyglądają ok. Wszystko dokładnie umyłem, wyczyściłem, gąbeczki zalane nowym olejem, jak sam olej do dolnych goleni. Widocznie ten luz taki ma być Nie mam wyjścia, amora zmieniać nie będę póki co Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi