don_pedro Opublikowano 4 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 (edytowane) cześć zabrałem się za gruntowny czyszczenie/przegląd roweru, jeździłem długi czas na przeskakującym łańcuchu notabene okazało się to po części z krzywego haka przerzutki - już wyprostowany, kupiłem również przymiar i okazało się że łańcuch wyciągnięty, to kupiłem nowy łańcuch SHIMANO Deore XT CN-HG93 mam kasetę Shimano Deore XT CS-M770 9 rz. 11-34, jakieś farfocle na niej podpiłowałem, zmiana przełożeń odbywa się płynnie nigdzie nie przeskakuje - testy tylko na stojaku możecie fachowym okiem ocenić czy kaseta się jeszcze nadaje? przy pedałowaniu z kasety wydobywa się hm tak jakby dźwięk "mielonki" takie mam wrażanie, głośno pracuje zauważyłem że na nowym łańcuchu są ślady już zarysowań na środku ogniwa zewnętrznego bo ocierają o koronki https://www.youtube.com/shorts/t41ORrUZd4k Edytowane 4 Lutego 2023 przez don_pedro Odnośnik do komentarza
Grzegorz_Macko Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Dla mnie kaseta jest ok, jak pracuje z nowym łańcuchem, jak przeskakuje to , albo rozciągnięty tary łańcuch założyć, albo na zlom Odnośnik do komentarza
don_pedro Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 dzięki za ocenę, biegi wskakują idealnie nic nie przeskakuje, co się okazało pożyczyłem od kolegi stetoskop serwisowy i dźwięk "mielonki" wydają nowe kółka przerzutki które kupiłem w sklepie stacjonarnym, nowe kółka kosztują 150zł maszynowe po rozmowie "lepiej kupić tańsze" ale wymieniać częściej, no i kupiłem na tulejkach ... i taki dźwięk Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi