starszy Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Od kilkunastu dni używam trenażera rolkowego Nero Elite, do tej pory była to nauka utrzymania równowagi, ruszania bez podpierania itp. Chciałem zacząć próby z oporem. Używam aplikacji myETraining, trenażerze został ustawiony i skalibrowany. Niestety w trybie poziomu zwiększanie obciążenia powoduje tylko i wyłącznie wyświetlanie w większego poziomu mocy w aplikacji ale opór nie zwiększa się. W innych trybach nie testowałem bo z aktywacją pełnego trybu czekam aż będę miał pewność, że wszystko jest w porządku z trenażerem. Nie wiem czy to może być usterka urządzenia czy może coś źle skalibrowane, źle ustawione. Czy miał ktoś podobny przypadek może z innym trenażerem Elite? Kolejne pytanie, czy jest serwis autoryzowany w Polsce albo chociaż dystrybutor? Czy muszę go reklamować w "profesjonalnym" rowerowym sklepie Media Expert? Odnośnik do komentarza
Rozwiązanie starszy Opublikowano 24 Stycznia 2023 Autor Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Problem rozwiązany, trzeba było ponownie sparować i ustawić trenażer w aplikacji, zrobić kalibrację i można już sterować oporem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi