tomasz555 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Na poczatek chciałbym sie przywitać , Mam taki problem z nowym rowerem a właściwie opona ,nie mozna jej prawidłowo załozyc ,ciągle gdzies bije, czy to wadliwa opona ? A mam to na fotce ale jak ja dodać ? Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez tomasz555 Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Jak piszesz post, to pod spodem masz "przeciągnij tutaj aby załączyć lub dodaj pliki". Kilkasz na "dodaj pliki" i dodajesz. Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Pompowałeś ją do maksymalnego ciśnienia podanego na oponie? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Ja miałem dosyć duże bicie w swoim TREKu na fabrycznych oponach. Pomogli mi panowie z serwisu, wysmarowali oponę jakimś 'mazidłem', założyli a następnie bardzo szybko i do oporu napompowali sprężonym powietrzem. Dźwięk wstrzelenie opony na miejsce był tak donośny, że klienci zakryli uszy Do dzisiaj nie mam już takiego problemu. Nie pomagało dokładne układanie i uginanie opony, czy pompowanie ręczną pompką do maksymalnego ciśnienia. Odnośnik do komentarza
egzo23 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Miałem podobną walkę ze smart samami. Za nic nie mogłem tego diabelstwa prosto ustawić. Pomogła woda z płynem do naczyń i strzał z powietrza. Dość szybko się ich pozbyłem.Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
tomasz555 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 8 minut temu, Puncu napisał: Pompowałeś ją do maksymalnego ciśnienia podanego na oponie? Prawie ,do max Tam gdzie trzymam palcem (fotka ) jest jakby zgrubienie na drutach i ta linia co ma lekko wystawać nad obręcz jast krzywa .... No przeciaż to nowy rower ,i kupuj tu przez internet...ech Odnośnik do komentarza
Gawel Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Na początku sezonu kupiłem Cube'a na Smart Samach. Opona z przodu również "krzywa". Myślałem ze nie potrafię jej ułożyć, okazało się że fabrycznie jest krzywa i te Smart Sam'y tak mają. Spróbuj wysmarować obręcz oraz opone wodą z mydłem, i napompować z 4 bar'y. Powinna strzelić i wpaść na miejsce idealnie. Jeżeli wpadnie i dalej masz bicie, masz taką sytuacje jak ja - opona fabrycznie jest krzywa ale nie przejmuj się tym, rowerowi nic nie będzie. Jedyny minus to nieprzyjemna jazda na asfalcie, ale ja gonie i tak tylko po lesie więc nie ma to dla mnie żadnej różnicy. Odnośnik do komentarza
tomasz555 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 To opona z Cubea acida , dzis przyszedł ,kurka wkurzajace jest to ze płaci sie tyle kasy za nowy rower i zakładaja byle co ...jutro sprawdze patent z mydłem . Odnośnik do komentarza
Gawel Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Ja mam Cube Attention SL 2017 - na początku również przeżywałem, ale to tylko opona w dodatku nie wpływa to na jazdę w terenie ani w żaden sposób na piasty. Jeżeli nie jeździsz w terenie to po prostu wymień opony na coś łagodniejszego a te wystaw na olx/allegro. Jeżeli Cie to bardzo wkurza to sprzedaj je i kup coś innego na podobnym bieżniku Jeżeli dużo jeździsz to po prostu zakładaj je w góry/teren i zajedź je w jeden sezon i kup sobie inne - proste które nie będa powodować kłopotów. Nie przejmuj się tym za bardzo, bo to do niczego nie prowadzi. Bierz rower i jedź w las. Odnośnik do komentarza
MariuszK Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 cube nature pro 2017 tez krzywa opona Schwalbe Smart Sam na przeglądzie zerowym zgłosiłem poszła do reklamacji dostałem nowa niestety zdjęcia oraz film który w sklepie zrobili nie wystarczył do reklamacji ,wiec musiałem odac oponę kupic nowa i czekać dostałem nowa i ja sprzedałem wiec warto chyba reklamować Odnośnik do komentarza
tomasz555 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Wszystko fajnie tylko w sobote maraton ...., dzieje sie tak aby nie startować a do tego jeszcze sie przeziębiłem. ech Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi