expertgroup Opublikowano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Witam. Kupiłem zestaw do konwersji na rower elektryczny. Niestety na aukcji nie było jasne napisane czy jest to zestaw z wolnobiegiem czy kasetą. Koło z silnikiem ma wolnobieg, a w moim rowerze jest kaseta 8 biegowa 11-32. W serwisie dowiedziałem się, że mogę kupić wolnobieg i zamontować bez problemu do koła tylko będę musiał znaleźć odpowiedni, żeby pasował. Proszę o pomoc z doborem wolnobiegu, bo nie znam się, a nie chcę zepsuć zestawu. Szukałem w internecie i nie znalazłem wolnobiegu, który byłby 11-32 8 biegowy. Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź 🙂 Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Coś mi się kołacze z tyłu głowy, że wolnobiegi były max. 7-rzędowe Odnośnik do komentarza
expertgroup Opublikowano 2 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Znalazłem taki, napisane jest, że 8-rzędowy, tylko nie wiem czy będzie pasował. Ma podobną ilość ząbków, ale nie identyczną. Mógłbyś zerknąć? https://allegro.pl/oferta/wolnobieg-sunrace-8-rzedowy-13-34-mfm568-12797197133 Odnośnik do komentarza
Greg29 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Jeśli Twoja przerzutka ogarnia największą zębatkę w rozmiarze 34T i najmniejszą w rozmiarze 13T to będzie działać. Ale poszukaj jeszcze tych Sunrice, oni mają różne kombinacje 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi