hubsonk Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Witam, mam problem z napędem. Mianowicie przy pedałowaniu czuję taką jakby wibrację. Nie wiem co jest tego przyczyną dlatego piszę ogólnie o całym napędzie. Kiedy obracam korbą, czy to nogami czy ręką jak rower jest na stojaku czuję jakąś wibrację (nie wiem jak to nazwać). Występuje to na każdym przełożeniu lecz bardziej odczuwalne jest to na bardziej twardych przełożeniach. Próbowałem wielu rzeczy, czyszczenie, smarowanie, regulacja i dalej nic. Myślałem też, że kółeczka przerzutki dotykają kasety, ale też nie, nic nie dotyka na żadnym przełożeniu. Czy ktoś miał podobny problem? Macie pomysły co jeszcze mogę zrobić aby to ustało? Bo nie ukrywam, że odbiera to trochę przyjemności z jazdy Z góry dzięki za podpowiedzi
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Długość łańcucha masz ok? Suport jest dobrze dokręcony? Kaseta nie lata na boki?
Franz Mauer Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 A to rzeczywiście z napędu? Może masz nie dokręcone koło na tyle, albo ma bicie?
Rekomendowane odpowiedzi