Miczurin Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Dzień dobry, Czy ktoś jeździł na tych pedałach?? https://allegro.pl/oferta/pedaly-platformowe-rowerowe-rockbros-2020-12brd-ce-12589975570?reco_id=b0a66684-8044-11ed-8576-eeda606b899c&sid=f8bddad5d737919e6c726c989b66bdbe96499e13bc806f55bd0c404f69ac7020 Przymierzam się do zmiany z fabrycznych (są sprawne, nic im nie brakuje) Zmianę traktuje jako czysto kosmetyczną, poprawiającą wygląd. Trasy w przewadze gruntowe, szutry, czasem górki, jakieś zjazdy - żadne szaleństwa. Jeżdże w butach adidas terrex swift solo. Mam kilka pytań, Jak się sprawuje ten kolor na alu, czy on nie schodzi, jak to będzie wyglądało po czasie? (ok. 2000km robie w sezonie) Czy te kolce nie są zbyt agresywne? Zamiast alu wybrać jakieś nylonowe czy z jakiegoś innego tworzywa? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza
kaido2 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Jeżdżę na Dartmoor steam pro - pedały praktycznie nie do zabicia. jak jest z tymi? Doinwestowałbym jednak. Niestety buty na tego typu pedały się nie nadają, chwila i nie będzie podeszwy. Anoda niestety schodzi, po 2 tys km będzie już to mocno widoczne. Plasticzanów, nie ma co brać. Odnośnik do komentarza
Trotyll Opublikowano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 (edytowane) Po pół roku ale jakby miało komuś pomóc. Jak napisał kolega wyżej anoda schodzi, ale nie w jakiś drastyczny sposób zaś buty muszą mieć twardą podeszwę - ja moje specjalnie kupiłem u chinoli do badmintona i jeszcze żyją, ale to pewnie zależy kto jak i gdzie jeździ. Ten model z linku 2020-12CBK lub bardzo podobny 2020-12BBK jest na dwóch łożyskach maszynowych od zewnętrznej strony i łożysku ślizgowym od wewnątrz, próżno tej informacji szukać na stronach alledrogo, chinole już to lepiej opisują. Na jednych z nich jeździłem około pół roku i wylądowały w szafie (są tam do tej pory) bo ta tuleja ślizgowa zaczęła denerwująco stukać. Dokręcanie nic nie daje. O ile w terenie tego nie słychać to na twardych ścieżkach już puk puk denerwuje ( przynajmniej mnie). Może moja waga 90 kg je psuła jak stawałem na pedały ? Podsumowując za tą cenę spokojnie znajdziesz bardzo podobne na 3 lub 4 łożyskach. Poza tym napis rockbros podbija cenę. Od dwóch lat śmigam na tych dwóch pierwszych z fot poniżej, a od roku na tych ze zdjęcia trzeciego i jest OK Edytowane 8 Czerwca 2023 przez Trotyll Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 12 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Te są przyzwoite: MZYRH 3 łożyska szerokie pedały rowerowe Ultralight antypoślizgowe CNC BMX MTB szosowe pedał rowerowy kolarstwo uszczelnione łożysko pedały rowerowe| | - AliExpress Mają też 2 wersję z korpusem nylonowym (od 80zł), który też daje radę w najcięższych warunkach nie gorzej niż alu i po sezonie nie wygląda jak ogryzek (co jest domeną platform alu). Wspomniane stram pro przy mają ślizg, który niszczy oś. Jak ktoś jeździ (a nie tylko udaje) to trzeba wymieniać slizg+oś co sezon. Przy tej cenie nie warto, tym bardziej, że po sezonie korpus już mocno przeorany. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi