Administrator SzajBajk Opublikowano 14 Grudnia 2022 Administrator Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Oto dwa smartwatche od Amazfit: GTR4 oraz T-Rex 2: O "Tireksie" już Wam pisałem, ale dołączam jeszcze jego krótkie porównanie z nowszym i nieco innym modelem - GTR4. Główne różnice pomiędzy modelami w skrócie wyglądają tak: GTR4 jest cieńszy i bardziej elegancki (w praktyce także lepszy w połączeniu z zimową bluzą na rower - łatwiej go wyciągnąć spod rękawa), T-Rex2 ma bardziej sportowy wygląd i teoretycznie powinien wytrzymać więcej w razie ew. gleby... GTR4 posiada BioTracker 4.0 nowszej generacji, T-Rex2 - 3.0, różnice w dokładności pomiaru tętna są moim zdaniem niezauważalne, oba urządzenia potrafiły mi się zawiesić na wysokiej lub niskiej wartości tętna, GTR4 otrzymał po aktualizacji opcję nawigacji jako pierwszy, ale co ciekawe właśnie zaktualizowałem swojego "Tireksa" i navi mam już w obu urządzeniach, zgodnie z opisem na stronie Amazfit, GTR4 obsługuje opaskę tętna, co daje bardziej precyzyjne odczyty w każdych warunkach, w porównaniu z czytnika optycznego "z nadgarstka". Co nie różni obu modeli: bardzo dobra bateria, bardzo łatwa obsługa ekranu dotykowego, udane połączenie przycisków fizycznych z ekranem dotykowym (GTR4 ma dodatkowo świetnie działające pokrętło do przewijania ekranu), cena - 1199 zł, chociaż T-Rex2 jest w promocji tańszy, a GTR4 nie - zobaczcie PROMOCJE. Komu i jaki model bym polecił? Komu? Niezaawansowanemu adeptowi tak wielu dyscyplin sportu, które oba urządzenia dyscyplin obsługują. Osobie, która chce wrócić do zdrowia, schudnąć bez popadania w inne problemy zdrowotne, monitorować wysycenie krwi tlenem z różnych przyczyn. Jaki model? Po pierwsze, osobie regularnie trenującej w ustalonych strefach tętna polecę GTR4 w połączeniu z opaską. Poza tym o grupie docelowej decyduje już chyba głównie wygląd i przystosowanie do pracy w bardziej lub mniej ekstremalnych warunkach. I tutaj GTR4 będzie dla osoby, która chce, by jej/jego zegarek pasował do żakietu, czy garnituru, a T-Rex2 będzie dla włóczykija, któremu minus 20 stopni podczas wędrówki w górach nie jest obce Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 I obydwa nie obsługują ANT+ , tak że mało przydatne do treningu czegokolwiek. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi