Skocz do zawartości

Pytanie o Amortyzator

dawiddi123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, udało mi się ostatnio odkopać mój stary rower i chciałbym spróbować coś z nim zrobić, lecz amortyzator przedni jest prawdopodobnie do wymiany, lecz za nim to zrobię chciałbym się upewnić, czy można z nim jeszcze coś zrobić chodzi o amor:MARZOCCHI DJ 3 jest to prawdopodobnie starszy model, lecz amor wydaje się być w dobrym stanie gładko pracuje nie ma żadnych zgrzytów zacięć problem polega w twardości skoku pracuje za luźno przy skakaniu wchodzi cały i bije w widelec pytanko do was może ktoś miał z tym modelem do czynienia, czy jest tu jakaś możliwość regulacji? Z prawej strony jest zaślepiona śruba pod nią jest śrubka nimbusowa, która jest mocno zjechana i można ją całkowicie wykręcić i z powrotem wkręcić, ale tylko do pewnego momentu dalej się nie da, bo śruba jest wyrobiona i nie wiem, czy jest dokręcona do końca, czy można ją dalej wkręcać po wymianie na taką ze sprawnym gwintem i wtedy będzie można zwiększyć twardość nie wiem nawet, czy ta śruba służy w ogóle do regulacji twardości, jeśli tak to próbować dokupić nową, czy jest inny sposób na regulacje twardości?

IMG20221201120601.jpg IMG20221201120605.jpg IMG20221201120634.jpg