Skiper78 (maciej) Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 (edytowane) Witam szukam licznika jak w temacie plus tętno i kadencja. Tego jest tak dużo że się gubię a zależy mi na sprawdzonym liczniku z góry dzięki za pomoc. Nie musi być tani, a dobry i mieć wszystkie funkcje jak napisałem plus oczywiście normalne nie potrzebuje na elektyczne rowery bajerów . Myślałem o Sigma sigma rox 11.1 evo, tylko nie widzę żeby na srava automatycznie przesyłał. Jeszcze raz dzięki za info. Edytowane 26 Listopada 2022 przez Skiper78 (maciej) Odnośnik do komentarza
Bujak Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Jak nie chcesz płacić 2x to Garmin 530/830/1030 plus/1040 3 1 Odnośnik do komentarza
morion Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Można też Hammerhead Karoo 2 1 1 Odnośnik do komentarza
eathan Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Jeżeli nie chcesz płacić 2 x to Garmin - @Bujak ma rację. Aktualnie masz trochę promocji. 1 1 Odnośnik do komentarza
Rowerowa Szajba Opublikowano 28 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Zaczynałem od brytona 15 neo przez brytona 450 a finalnie skończyło się na garminie 530. I ten licznik najlepszy w stosunku do całej reszty. 1 1 Odnośnik do komentarza
buble_corp Opublikowano 29 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 (edytowane) Ja mam Magene c406 lite. Kosztował 199 zł. Posiada GPS, paruje się z czujnikami tętna, kadencji, prędkości. Automatycznie nagrywa ślad GPS a po zakończeniu aktywności, po uruchomieniu aplikacji OnelapFit (dedykowana aplikacja do licznika) automatycznie wrzuca aktywność na Stravę. Edytowane 29 Listopada 2022 przez buble_corp 1 Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 29 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Wahoo, praktycznie każdy 1 Odnośnik do komentarza
Reset Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Polecam Meilan M1. Trasę planujesz na Komoocie do ktorego dostajesz dozywotnia subskrypcje na caly swiat za darmo i trasa pojawia sie w komputerku. Po trasie orzesyl na Strave czy co tam jeszcze chcesz. Ja dostalem w prezencie i jestem zadowolony. Dokupilem jedynie czujnik CAD i Speed dla dokladnosci bo jezdze glownie w lasach. 1 Odnośnik do komentarza
pecio Opublikowano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Jeżeli myślisz na poważnie o trenowaniu to tylko dwie marki wchodzą w rachubę - Wahoo i Garmin. Resztę sobie daruj szkoda wyrzucać kasy w błoto. 2 Odnośnik do komentarza
Reset Opublikowano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Jeżeli myślisz na poważnie o trenowaniu to tylko dwie marki wchodzą w rachubę - Wahoo i Garmin. Resztę sobie daruj szkoda wyrzucać kasy w błoto. Populizm. Ja trenuję powaznie i uzywam chińskiego licznika. Do czego dokladnie potrzebny Ci jest „firmowy”? Pytam całkiem powaznie. Zanim dostałem Meilana w prezencie chcialem kupic Wahoo, teraz calkowicie nie widze sensu ewentualnej zmiany w przyszlosci. 1 Odnośnik do komentarza
pecio Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Też miałem parę chińczyków do zabawy- IGP Sport ,Brytona i dyplomatycznie spuszczę zasłonę milczenia na ich temat zwłaszcza tego pierwszego. A dlaczego Wahoo lub Garmin ? Z powodu całego eko systemu w spójny sposób współdziałającego z sobą oraz oprogramowania analitycznego czy wspomagającego cały proces treningowy .Przy użyciu wagi Garmina , zegarka, całej rodziny czujników czy trenażera gdzie wszystko jest ze sobą skomunikowane w czasie rzeczywistym mam najlepsze "narzędzie " do planowania czy monitorowania całej sytuacji treningowej i zdrowotnej . Tego niestety żaden pekińczyk na chwile obecną nie jest w stanie mi dać. 3 Odnośnik do komentarza
Bujak Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 wpisać wagę ręcznie to nie problem 1 Odnośnik do komentarza
pecio Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Po pierwsze żeby wpisać wagę to i tak trzeba mieć wagę. A jak waga sama od razu wpisuje to po co się męczyć jeszcze. 😁 1 Odnośnik do komentarza
Bujak Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Może dlatego, że zwykła waga kosztuje 60-100 zł, a ręczne wpisanie wagi raz w tyg to mały kłopot. Kupno wagi za 600 tylko po to nie dla mnie.Ale Garmin 1030 plus i Instinct Solar mam i sobie chwalę 1 Odnośnik do komentarza
Reset Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Też miałem parę chińczyków do zabawy- IGP Sport ,Brytona i dyplomatycznie spuszczę zasłonę milczenia na ich temat zwłaszcza tego pierwszego. A dlaczego Wahoo lub Garmin ? Z powodu całego eko systemu w spójny sposób współdziałającego z sobą oraz oprogramowania analitycznego czy wspomagającego cały proces treningowy .Przy użyciu wagi Garmina , zegarka, całej rodziny czujników czy trenażera gdzie wszystko jest ze sobą skomunikowane w czasie rzeczywistym mam najlepsze "narzędzie " do planowania czy monitorowania całej sytuacji treningowej i zdrowotnej . Tego niestety żaden pekińczyk na chwile obecną nie jest w stanie mi dać.Okej, teraz rozumiem Twoj punkt widzenia. Ale z mojego mnie nie przekonales. Wage mam zwykłą, lacze z Training Peaks, a trenazer i tak podpinam do kompa bo tam mam zwift. Licznik sam w sobie spelnia wszystkie funkcje o ktore pyta autor posta, a z kompletem czujnikow i mapami na caly swiat kosztuje 400-500 zl 1 Odnośnik do komentarza
Rowerowa Szajba Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 11 godzin temu, Bujak napisał: Może dlatego, że zwykła waga kosztuje 60-100 zł, a ręczne wpisanie wagi raz w tyg to mały kłopot. Kupno wagi za 600 tylko po to nie dla mnie. Ale Garmin 1030 plus i Instinct Solar mam i sobie chwalę Widzę że posiadasz zegarek instinct solar. Jak go ogólnie oceniasz ? Myślę o zakupie w niedalekiej przyszłości ten zegarek ale drugą generację. 1 Odnośnik do komentarza
Bujak Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 jestem mega zadowolony, ale nie używam wielu funkcji. Rejestruję piesze wycieczki, wysyłam puls bezpośrednio do licznika rowerowego (transmisja jest po ant+). Używam go jako kompasu i wysokościomierza (tu wiadomo, że dokładność jest +/-50-100 m ale to wystarczy), odbieram powiadomienia z tel. Dla mnie podstawowym kryterium byla Bardzo długa praca na baterii i tutaj jest jego nocna strona. Nie chciałem też wydać za duzo. Kolejny plus to wygląd jak klasyczny G-Shock. Dla mnie same plusy.Nie bierz wersji camo lub innej z wzorkami, bo to jest tylko jakaś powłoka, która przy intensywnym użytkowaniu może się zdrapać i brzydko wygląda. Wersja bez wzorków jest trwalsza Odnośnik do komentarza
Rowerowa Szajba Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 (edytowane) 4 godziny temu, Bujak napisał: jestem mega zadowolony, ale nie używam wielu funkcji. Rejestruję piesze wycieczki, wysyłam puls bezpośrednio do licznika rowerowego (transmisja jest po ant+). Używam go jako kompasu i wysokościomierza (tu wiadomo, że dokładność jest +/-50-100 m ale to wystarczy), odbieram powiadomienia z tel. Dla mnie podstawowym kryterium byla Bardzo długa praca na baterii i tutaj jest jego nocna strona. Nie chciałem też wydać za duzo. Kolejny plus to wygląd jak klasyczny G-Shock. Dla mnie same plusy. Nie bierz wersji camo lub innej z wzorkami, bo to jest tylko jakaś powłoka, która przy intensywnym użytkowaniu może się zdrapać i brzydko wygląda. Wersja bez wzorków jest trwalsza Ja to myślę o klasycznym czarnym lub szarym jeśli bym miał kupować. Oczywiście wersja z większą koperta nie ten w rozmiarze S. Też właśnie widzę że bateria to tego zegarka spory plus. A tak zapytam ma możliwość zmiany tarcz jeśli chodzi o samą godzinę ? Myślałem wcześniej o forerunerze ale to jest typowo dla biegaczy ja nie biegam bo nie lubię. Wolę rowerem jeździć. Za to piesze wędrówki jak najbardziej. Edytowane 10 Grudnia 2022 przez Rowerowa Szajba Odnośnik do komentarza
pecio Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Ja bym poszedł w Forerunera 255 albo 955. Nawiasem mówiąc genialne sprzęty i nie są wcale tylko dla biegaczy. 955 to dokładnie Fenix 7 tylko w lżejszej " plastikowej " obudowie i mniej sterczący na nadgarstku. Z kolei 255 to też Fenix 7 tylko bez map i funkcji z nimi powiązanymi. GPS w obu to obecnie top wszystkich topów a funkcje związane z aktywnością i monitorowaniem to też bundesliga. Tętno, monitorowanie rytmu zatokowego, aklimatyzacja, saturacja , wszystkie czujniki np temperatury wysokości barometrycznej , genialne ostrzeganie przed burzą , kompasy itd. Płatności zbliżeniowe super sprawa smigasz- wpadasz do sklepu chwytasz wodę i sru płacisz zegarkiem. Tarcze i wygląd zmienisz jaki ci pasuje. Odnośnik do komentarza
Bujak Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Ja to myślę o klasycznym czarnym lub szarym jeśli bym miał kupować. Oczywiście wersja z większą koperta nie ten w rozmiarze S. Też właśnie widzę że bateria to tego zegarka spory plus. A tak zapytam ma możliwość zmiany tarcz jeśli chodzi o samą godzinę ? Myślałem wcześniej o forerunerze ale to jest typowo dla biegaczy ja nie biegam bo nie lubię. Wolę rowerem jeździć. Za to piesze wędrówki jak najbardziej. Instinct solar ma kilka tarcz do wyboru. Można w nich zmieniać pola danych. Ale Instinct 2 solar ma już wsparcie dla connect IQ, a to otwiera nieskończone możliwości .Można pobierać tarcze ze sklepu, nawet robić własne Odnośnik do komentarza
Rowerowa Szajba Opublikowano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 21 godzin temu, pecio napisał: Ja bym poszedł w Forerunera 255 albo 955. Nawiasem mówiąc genialne sprzęty i nie są wcale tylko dla biegaczy. 955 to dokładnie Fenix 7 tylko w lżejszej " plastikowej " obudowie i mniej sterczący na nadgarstku. Z kolei 255 to też Fenix 7 tylko bez map i funkcji z nimi powiązanymi. GPS w obu to obecnie top wszystkich topów a funkcje związane z aktywnością i monitorowaniem to też bundesliga. Tętno, monitorowanie rytmu zatokowego, aklimatyzacja, saturacja , wszystkie czujniki np temperatury wysokości barometrycznej , genialne ostrzeganie przed burzą , kompasy itd. Płatności zbliżeniowe super sprawa smigasz- wpadasz do sklepu chwytasz wodę i sru płacisz zegarkiem. Tarcze i wygląd zmienisz jaki ci pasuje. Też myślałem o forerunerze 245 bo też jest spoko zegarek Odnośnik do komentarza
gavron Opublikowano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Korzystałem z różnych liczników i Wahoo najbardziej przypadł do gustu 😉 sami możecie zobaczyć porównanie. Pozdrower Odnośnik do komentarza
Skiper78 (maciej) Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Dzięki Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi