Skocz do zawartości

Licznik z GPS który automatycznie przekaże dane do strva lub komoot , all trials. Oraz możliwość wgrwania tras gps

Skiper78 (maciej)

Rekomendowane odpowiedzi

Skiper78 (maciej)

Witam szukam licznika jak w temacie plus tętno i  kadencja. 

Tego jest tak dużo że się gubię a zależy mi na sprawdzonym liczniku z góry dzięki za pomoc. Nie musi być tani,  a dobry i mieć wszystkie funkcje jak napisałem plus oczywiście normalne nie potrzebuje na elektyczne rowery bajerów :) .  Myślałem o Sigma sigma rox 11.1 evo, tylko nie widzę żeby na srava automatycznie przesyłał.

Jeszcze raz dzięki za info.

Edytowane przez Skiper78 (maciej)

Ja mam Magene c406 lite. Kosztował 199 zł. Posiada GPS, paruje się z czujnikami tętna, kadencji, prędkości. Automatycznie nagrywa ślad GPS a po zakończeniu aktywności, po uruchomieniu aplikacji OnelapFit (dedykowana aplikacja do licznika) automatycznie wrzuca aktywność na Stravę.

Edytowane przez buble_corp
  • Lubię to! 1

Polecam Meilan M1. Trasę planujesz na Komoocie do ktorego dostajesz dozywotnia subskrypcje na caly swiat za darmo i trasa pojawia sie w komputerku. Po trasie orzesyl na Strave czy co tam jeszcze chcesz. Ja dostalem w prezencie i jestem zadowolony. Dokupilem jedynie czujnik CAD i Speed dla dokladnosci bo jezdze glownie w lasach.

• Lubię to! 1
Jeżeli myślisz na poważnie o trenowaniu to tylko dwie marki wchodzą w rachubę - Wahoo i Garmin. Resztę sobie daruj szkoda wyrzucać kasy w błoto. 

Populizm. Ja trenuję powaznie i uzywam chińskiego licznika. Do czego dokladnie potrzebny Ci jest „firmowy”? Pytam całkiem powaznie. Zanim dostałem Meilana w prezencie chcialem kupic Wahoo, teraz calkowicie nie widze sensu ewentualnej zmiany w przyszlosci.
  • Lubię to! 1

Też miałem parę chińczyków do zabawy-  IGP Sport ,Brytona i dyplomatycznie spuszczę zasłonę milczenia na ich temat zwłaszcza tego pierwszego.  A dlaczego Wahoo lub Garmin ? Z powodu całego eko systemu w spójny sposób współdziałającego z sobą oraz oprogramowania analitycznego  czy wspomagającego cały proces treningowy  .Przy użyciu wagi Garmina  , zegarka, całej rodziny czujników czy trenażera  gdzie wszystko jest ze sobą skomunikowane w czasie rzeczywistym mam najlepsze "narzędzie " do planowania czy monitorowania całej sytuacji treningowej i zdrowotnej .  Tego niestety żaden pekińczyk na chwile obecną nie jest w stanie mi dać.

• Lubię to! 3

Może dlatego, że zwykła waga kosztuje 60-100 zł, a ręczne wpisanie wagi raz w tyg to mały kłopot. Kupno wagi za 600 tylko po to nie dla mnie.
Ale Garmin 1030 plus i Instinct Solar mam i sobie chwalę

• Lubię to! 1
Też miałem parę chińczyków do zabawy-  IGP Sport ,Brytona i dyplomatycznie spuszczę zasłonę milczenia na ich temat zwłaszcza tego pierwszego.  A dlaczego Wahoo lub Garmin ? Z powodu całego eko systemu w spójny sposób współdziałającego z sobą oraz oprogramowania analitycznego  czy wspomagającego cały proces treningowy  .Przy użyciu wagi Garmina  , zegarka, całej rodziny czujników czy trenażera  gdzie wszystko jest ze sobą skomunikowane w czasie rzeczywistym mam najlepsze "narzędzie " do planowania czy monitorowania całej sytuacji treningowej i zdrowotnej .  Tego niestety żaden pekińczyk na chwile obecną nie jest w stanie mi dać.

Okej, teraz rozumiem Twoj punkt widzenia. Ale z mojego mnie nie przekonales. Wage mam zwykłą, lacze z Training Peaks, a trenazer i tak podpinam do kompa bo tam mam zwift. Licznik sam w sobie spelnia wszystkie funkcje o ktore pyta autor posta, a z kompletem czujnikow i mapami na caly swiat kosztuje 400-500 zl
  • Lubię to! 1
Rowerowa Szajba
11 godzin temu, Bujak napisał:

Może dlatego, że zwykła waga kosztuje 60-100 zł, a ręczne wpisanie wagi raz w tyg to mały kłopot. Kupno wagi za 600 tylko po to nie dla mnie.
Ale Garmin 1030 plus i Instinct Solar mam i sobie chwalę

Widzę że posiadasz zegarek instinct solar. Jak go ogólnie oceniasz ? Myślę o zakupie w niedalekiej przyszłości ten zegarek ale drugą generację. 

• Lubię to! 1

jestem mega zadowolony, ale nie używam wielu funkcji. Rejestruję piesze wycieczki, wysyłam puls bezpośrednio do licznika rowerowego (transmisja jest po ant+). Używam go jako kompasu i wysokościomierza (tu wiadomo, że dokładność jest +/-50-100 m ale to wystarczy), odbieram powiadomienia z tel. Dla mnie podstawowym kryterium byla Bardzo długa praca na baterii i tutaj jest jego nocna strona. Nie chciałem też wydać za duzo. Kolejny plus to wygląd jak klasyczny G-Shock. Dla mnie same plusy.
Nie bierz wersji camo lub innej z wzorkami, bo to jest tylko jakaś powłoka, która przy intensywnym użytkowaniu może się zdrapać i brzydko wygląda. Wersja bez wzorków jest trwalsza

4 godziny temu, Bujak napisał:

jestem mega zadowolony, ale nie używam wielu funkcji. Rejestruję piesze wycieczki, wysyłam puls bezpośrednio do licznika rowerowego (transmisja jest po ant+). Używam go jako kompasu i wysokościomierza (tu wiadomo, że dokładność jest +/-50-100 m ale to wystarczy), odbieram powiadomienia z tel. Dla mnie podstawowym kryterium byla Bardzo długa praca na baterii i tutaj jest jego nocna strona. Nie chciałem też wydać za duzo. Kolejny plus to wygląd jak klasyczny G-Shock. Dla mnie same plusy.
Nie bierz wersji camo lub innej z wzorkami, bo to jest tylko jakaś powłoka, która przy intensywnym użytkowaniu może się zdrapać i brzydko wygląda. Wersja bez wzorków jest trwalsza

Ja to myślę o klasycznym czarnym lub szarym jeśli bym miał kupować. Oczywiście wersja z większą koperta nie ten w rozmiarze S. Też właśnie widzę że bateria to tego zegarka spory plus. A tak zapytam ma możliwość zmiany tarcz jeśli chodzi o samą godzinę ? Myślałem wcześniej o forerunerze ale to jest typowo dla biegaczy ja nie biegam bo nie lubię. Wolę rowerem jeździć. Za to piesze wędrówki jak najbardziej. 

Edytowane przez Rowerowa Szajba

Ja bym poszedł w Forerunera 255 albo 955. Nawiasem mówiąc genialne sprzęty i nie są wcale tylko dla biegaczy. 955 to dokładnie Fenix 7 tylko w lżejszej " plastikowej " obudowie i mniej sterczący na nadgarstku. Z kolei 255 to też Fenix 7 tylko bez map i funkcji z nimi powiązanymi. GPS w obu to obecnie top wszystkich topów a funkcje związane z aktywnością i monitorowaniem to też bundesliga. Tętno, monitorowanie rytmu zatokowego, aklimatyzacja, saturacja , wszystkie czujniki np temperatury wysokości barometrycznej , genialne ostrzeganie przed burzą , kompasy itd. Płatności zbliżeniowe super sprawa  smigasz- wpadasz do sklepu chwytasz wodę i sru płacisz zegarkiem. Tarcze i wygląd zmienisz jaki ci pasuje.

Ja to myślę o klasycznym czarnym lub szarym jeśli bym miał kupować. Oczywiście wersja z większą koperta nie ten w rozmiarze S. Też właśnie widzę że bateria to tego zegarka spory plus. A tak zapytam ma możliwość zmiany tarcz jeśli chodzi o samą godzinę ? Myślałem wcześniej o forerunerze ale to jest typowo dla biegaczy ja nie biegam bo nie lubię. Wolę rowerem jeździć. Za to piesze wędrówki jak najbardziej. 
Instinct solar ma kilka tarcz do wyboru. Można w nich zmieniać pola danych. Ale Instinct 2 solar ma już wsparcie dla connect IQ, a to otwiera nieskończone możliwości .Można pobierać tarcze ze sklepu, nawet robić własne
21 godzin temu, pecio napisał:

Ja bym poszedł w Forerunera 255 albo 955. Nawiasem mówiąc genialne sprzęty i nie są wcale tylko dla biegaczy. 955 to dokładnie Fenix 7 tylko w lżejszej " plastikowej " obudowie i mniej sterczący na nadgarstku. Z kolei 255 to też Fenix 7 tylko bez map i funkcji z nimi powiązanymi. GPS w obu to obecnie top wszystkich topów a funkcje związane z aktywnością i monitorowaniem to też bundesliga. Tętno, monitorowanie rytmu zatokowego, aklimatyzacja, saturacja , wszystkie czujniki np temperatury wysokości barometrycznej , genialne ostrzeganie przed burzą , kompasy itd. Płatności zbliżeniowe super sprawa  smigasz- wpadasz do sklepu chwytasz wodę i sru płacisz zegarkiem. Tarcze i wygląd zmienisz jaki ci pasuje.

Też myślałem o forerunerze 245 bo też jest spoko zegarek 

• 1 miesiąc temu...