Zwwz123 Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Witam mam koło 26 z piasta qr9 chciałbym ta piastę wymienić na inną z Ośką 15 . Czy jakbym chciał ta piastę dać do tamtego koła zamiast tamtej to czy bym musiał kupić szprychy o innej długości ? Odnośnik do komentarza
Rozwiązanie vdcmike Opublikowano 26 Listopada 2022 Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Jeśli rozstaw kołnierzy na piastach oraz średnice na jakich umiejscowione są otwory na szprychy są takie same to nie muszisz kupować szprych innej długości. Odnośnik do komentarza
Zwwz123 Opublikowano 26 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 7 godzin temu, vdcmike napisał: Jeśli rozstaw kołnierzy na piastach oraz średnice na jakich umiejscowione są otwory na szprychy są takie same to nie muszisz kupować szprych innej długości. A jak będę inne? I jak to mogę sprawdzić Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 26 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Znając ERD obręczy oraz wymiary piasty o których wspomniałem można posłużyć się jednym z dzieisątek kalkulatorów szprychowych, które wskażą odpowiednie długości. Odnośnik do komentarza
Zwwz123 Opublikowano 26 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 2 godziny temu, vdcmike napisał: Znając ERD obręczy oraz wymiary piasty o których wspomniałem można posłużyć się jednym z dzieisątek kalkulatorów szprychowych, które wskażą odpowiednie długości. Dzięki za pomoc już wiem że nie będę pasować Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi