Skocz do zawartości

koła szosowe do anyroad 2 giant

Rekomendowane odpowiedzi

cześć 

czy możecie mi podpowiedzieć czy są jakieś wyszukiwarki kół lub coś takiego bo nie umiem sobie poradzić ze znalezieniem kół do roweru. 

chcę kupić koła szosowe pod hamulec tarczowy mocowany na 6 śrub a jednocześnie żeby było kompatybilne z kasetą shimano sora 9 rzędową. 

jedyne co udało mi się znaleźć to Komplet kół MAVIC Aksium Disc - choć nie jestem w stanie ustalić czy będzie to pasować pod 9 rzędową kasetę. 

ps. czy istnieje możliwość zamiany takiego mocowania tarczy z 6 śrub na centerlock bo pod ten system łatwiej jest znaleźć koła? 

Tak jak chłopaki piszą. Daveo, Lemonbike, Dandyhorse. Z ciekawostek - Lemonbike zapowiedział dobre promocję na piątek (Black Friday) i ma być trochę różnych kół w dobrych pieniądzach - może warto się przyczaić i spojrzeć na ich profil FB. Daveo składa najtaniej - mam kpl. od nich Wychodzi najkorzystniej cenowo spośród 3ech. Co do jakości kół i składania zastrzeżeń brak. Obsługa klienta średnia - ale cena konkurencyjna ;)

38 minut temu, kaido2 napisał:

Mimo wszystko tych kół i tak nic nie przebije :D

No one miały świetny stosunek jakość cena! Tylko potem coś się skiepściło z wysyłką pamiętam? Teraz 600 PLN z VAT + 33 PLN wysyłka no to aż żal. Wewnętrzna cebula mnie boli, bo odebrałem kolejny komplet od Daveo w ubiegłym tygodniu :D A tutaj dwa kpl. w cenie jednego.

Powiem Ci, że mnie też koszt wysyłki spowodowany sytuacją covidową zniechęcił do zakupów czegokolwiek z Chin. Obecnie się przeprosiłem, bo przesyłka idzie max 2 tygodnie i jest w granicach rozsądku jeżeli chodzi o koszt. Natomiast wracając do kół, przejechałem na nich wiele ultramaratonów  w tym tych cięższych w kiepskich warunkach.  łatwy serwis tego na kolanie i zero jakichkolwiek problemów typu centra, czy szprycha pękła. Naprawdę mocno je eksploatuję. Są bardzo sztywne, bardzo lekkie i jest naprawdę szybko :)

O widzisz i to jest konkretna informacja :) dziękuję ci za to :) kompletnie się na tym nie znam. Myślałam że to opona decyduje o wygodzie i że mam kupić 28c dla wygody i z wysokim współczynnikiem oplotu czy jakoś tak 🤦