hubi Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Mam platformę thule 926 mocowaną na haku. Bardzo często z nią jeżdżę i rzadko zdejmuję. Jak chcę zdjąć to mam problem z podniesieniem tej wajchy mocującej bagażnik na kuli haka. Jakby się zapiekała?. Pytanie, czy mogę coś nasmarować i czym? Przypuszczam że po prostu system mocowania jest za suchy, bo zbyt często narażony jest na złe warunki atmosferyczne. Czy smarem, czy czymś do zamków np w sprayu? Chyba tych 4 elementów które ściskają kulę haka nie można smarować. Nigdzie nie mogę znaleźć takiego problemu, czy nikt go nie miał? Odnośnik do komentarza
pecio Opublikowano 19 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Ja jak wożę rowery to zakładam bagażnik a tak to leży w garażu. Możesz wszystko smarować po za kulą i "łapaczem kuli". Wihajstra psikam WD-40. 1 Odnośnik do komentarza
hubi Opublikowano 19 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Dzięki. Przesmarowane i działa idealnie. Dostałem też potwierdzenie z Thule, można smarować, nawet te elementy ruchome, które łapią kulę, w miejscach gdzie trą o elementy zacisku, ale nie smarować tych fragmentów które zaciskają się poniżej kuli. Jak się często wozi rowery w trudnych warunkach atmosferycznych to po prostu tak jest i od czasu do czasu trzeba nasmarować, bo suche elementy nie chcą się ruszać. Może jeszcze komuś ta informacja się przyda bo w sklepie gdzie kupowałem nie chcieli brać odpowiedzialności i twierdzili, że jak w instrukcji nic nie ma , to raczej nic nie można, a ewentualnie reklamacja. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi