WeronikaKaminska Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 (edytowane) Cześć, w tamtym tygodniu odebrałam rower z serwisu. Powiedzcie mi proszę czy tylko ja uważam że ten łańcuch jest za krótki? Zapytałam w serwisie i Pan który wymieniał kasetę i łańcuch uważa, że po zdjęciu nie jest w stanie stwierdzić🤦🏻♀️ kupiłam nowy łańcuch i będę go sama wymieniać w sobotę… co byście zrobili z tym krótkim łańcuchem? Można dosztukować brakujące ogniwa? Edytowane 16 Listopada 2022 przez WeronikaKaminska Odnośnik do komentarza
Bujak Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 jeżeli stary łańcuch nie jest wyciągnięty to można dołożyć brakujący kawałek Odnośnik do komentarza
WeronikaKaminska Opublikowano 17 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 To jest nowy łańcuch, tydzień temu założony. Odnośnik do komentarza
Bujak Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 a jest za krótki? sprawdź w instrukcji producenta. łańcuchy skraca się z zapasem tylko 2 lub 4 ogniw, więc może jest ok? A jeżeli nie jest dobry to niech serwisant wymieni Ci łańcuch na prawidłowy na własny koszt Odnośnik do komentarza
WeronikaKaminska Opublikowano 18 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Nie znam się, po prostu na najlżejszym biegu wygląda to tak jak na zdjęciu. Jeszcze nigdzie nie widziałam żeby wózek przerzutki był tak skrajnie wysunięty… fabrycznie montowany napęd miał trochę luzu jeszcze, a tu na najlżejszym biegu łańcuch jest napięty na maxa, boje się że może się zerwać na podjeździe a co gorsza rozwalić napęd. Niestety nie mam instrukcji. Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 (edytowane) https://si.shimano.com/pl/pdfs/dm/MBRD001/DM-MBRD001-07-POL.pdf str. 14 Edytowane 18 Listopada 2022 przez vdcmike Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi