tomek12 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Witam mam zamiar kupić Trek Domane AL3 disc i nie wiem jaki rozmiar powinnem wybrać? Producent podaje ze swojej tabeli "guide" że na mój wzrost 184cm powinnem wybrać rozm.58 a byłem w sklepie rowerowym i sprzedawca doradził mi aby wybrać mniejszy rower 54 lub 56 jeśli chcę aby mieć bardziej komfortową pozyce w czasie jazdy. Ja osobiście wolę siedzieć w "pionie" niż być pochylony do przody bo taka pozycja obciaża moje nadgarstki co wiąże się z mrowieniem dłoni. Co myślicie i co możecie poradzić w związku z doborem rozmiaru ramy? Za wszelkie radę wielki dzięki Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Mniejszy Odnośnik do komentarza
tomek12 Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 1 godzinę temu, liftlodz napisał: Mniejszy Czyli jak powinnem mieć rozm. 58 to kupić rozm.56 czy 54? Odnośnik do komentarza
Cajtek Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Najlepiej się przejechać. Wiem, że nie zawsze jest to możliwe, ale tylko tak sprawdzisz który rozmiar Ci odpowiada. Ja według kalkulatora Speca powinienem mieć ramę 58, ale po przejechaniu się 58 i 56 wybrałem 56... Na 58 czułem się jak na jakiejś niesterownej łodzi. Znam też osoby które preferują większe ramy. Bez przymiarki ciężko doradzać, każdy ma inne proporcje Odnośnik do komentarza
tomek12 Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 3 godziny temu, Cajtek napisał: Najlepiej się przejechać. Wiem, że nie zawsze jest to możliwe, ale tylko tak sprawdzisz który rozmiar Ci odpowiada. Ja według kalkulatora Speca powinienem mieć ramę 58, ale po przejechaniu się 58 i 56 wybrałem 56... Na 58 czułem się jak na jakiejś niesterownej łodzi. Znam też osoby które preferują większe ramy. Bez przymiarki ciężko doradzać, każdy ma inne proporcje Problem w tym że mogę tylko przymierzyć się do roweru bo w w mojej okolicy w tych sklepach nie ma możliwości tzw.jazdy testowej.. Najgorsze jest to że nigdy nie miałem do czynienia z gravel bikem i nie wiem czy mi podejdzie taka pozycja na tym rowerze hmmm . Odnośnik do komentarza
Cajtek Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Możesz jeszcze spróbować skorzystać z: https://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jspMusisz użyć VPN i ustawić kraj USA.Jak się pomierzysz to powinno "wypluć" Ci rozmiar, który ponoć jest w miarę miarodajny.Większość znajomych uważa, że z dwojga złego to lepsza za mała rama niż za duża Odnośnik do komentarza
tomek12 Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 12 godzin temu, Cajtek napisał: Możesz jeszcze spróbować skorzystać z: https://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp Musisz użyć VPN i ustawić kraj USA. Jak się pomierzysz to powinno "wypluć" Ci rozmiar, który ponoć jest w miarę miarodajny. Większość znajomych uważa, że z dwojga złego to lepsza za mała rama niż za duża Tak zrobie i zibacze jak to będzie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi