Mondeus Opublikowano 5 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 (edytowane) Witam wszystkich kolarzy! Poproszę o podzielenie się opinią czy RockShox Reba RL, SoloAir, MC to w 2022 roku amorek warty zakupu ? Jeśli nie, jaką alternatywe wybrać do amatorskiego jeżdżenia po lasach na rowerze Hardtail, Trek Procaliber ? Zaznaczam, że zależy mi żeby amor nie był cięższy niż +/- 1.7kg, aktualnie jest tam ciężki klocek Judy SL (2.6kg) który buja się jak łódka na falach, moja waga to 76kg, nie "maratonuje" Z góry dziekuje za opinie ! Edytowane 5 Listopada 2022 przez Mondeus dodanie informacji Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 5 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Reba jest przyzwoita. Do 2k ciężko dopaść coś lepszego. Odnośnik do komentarza
Mondeus Opublikowano 5 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Właśnie myślałem jeszcze o SID ale obawiam sie że na moje jeżdżenie to juz drogi sprzęt i nie wykorzystam jego potencjału. Jedynie czego się boje w Rebie to to, że dużo ludzi pisze że w ogóle nie jest czuła na mniejszych nierównościach ale ile w tym prawdy...Często wypowiadają się osoby które z amorkiem nie mają nic wspólnego i na nim nie jeździły. Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 5 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 (edytowane) Wszystko zależy od ustawień. Można ustawić większą czułość (tokeny, ciśnienie) ale wtedy też będzie czulsza na mocniejsze pedałowanie (pompowanie na podjazdach). Te proste tłumiki tak już mają. W sid ultimate model 2023 dopiero coś w tym kierunku drgnęło. To jest wideł do XC - nie komfort a czas przejazdu się liczy. Edytowane 5 Listopada 2022 przez vdcmike 1 Odnośnik do komentarza
Mondeus Opublikowano 8 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 (edytowane) Mam okazje kupic RockShox SID SL Select Charger RL zamiast Reby, różnica w cenie 380zl, warto ? Edytowane 8 Listopada 2022 przez Mondeus Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 8 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 (edytowane) Zależy co będziesz z tym rowerem robił. Jak będziesz dużo jeździł w wymagającym, kamienistym terenie, jakieś niewielkie dropy itp. to tak. Trzeba też pamiętać, że SID będzie kosztowniejszy w utrzymaniu a seria select sprzed roczników modelowych 2020 bywała kapryśna (rozkręcały się tłumiki). Edytowane 8 Listopada 2022 przez vdcmike Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi