Skocz do zawartości

Spd+platforma

IOO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możecie polecić jakieś pedały spd z platformą (z jednej strony platforma, z drugiej spd)? Potrzebuję coś żeby nadało się i po "bułki" i na wycieczki.

Opublikowano

Czytałem to i kilka innych tekstów.

Potrzebuję takie pedały i chce się dowiedzieć czy jakiś konkretny model jest szczególnie wart uwagi. 

Opublikowano

Exustar E-PM820, HT D1 lub Funn Mamba.

Teoretycznie można iść drogą jak radzili niektórzy na innym forum - kupujesz pedał z dużą platformą i pozbywasz się klatki spd z jednej strony. 

Opublikowano (edytowane)

Mam w swoim zamontowane Deore XT (konkretnie model PD-T780), bloki są takie same jak w najpopularniejszych chyba M520.

Sprawdzają się bardzo fajnie, ale przyznam szczerze, że do tej pory tylko raz jeździłem w nich w zwykłych butach... i to tylko niecały kilometr :)

Jest jedna wada tych pedałów, zwłaszcza jeśli chodzi o jazdę w zwykłym obuwiu. Wiadomo - platforma jest tylko po jednej stronie i o ile w przypadku jazdy z SPD jest trochę łatwiej, bo pedały ustawiają się najczęściej stroną do wpięcia na górze, o tyle przy jeździe w zwykłych butach trzeba się czasem poprawiać i obracać pedały na odpowiednią stronę. Poza tym, jak już się spróbuje jazdy z SPD, to nie chce się już jeździć w zwykłych butach :)

Edytowane przez WereWolf
  • Pomógł 1
Opublikowano
Możecie polecić jakieś pedały spd z platformą (z jednej strony platforma, z drugiej spd)? Potrzebuję coś żeby nadało się i po "bułki" i na wycieczki.

PD-A530

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Pomógł 1