Skocz do zawartości

look x-track race carbon, czy lapą luzy i po jakim czasie? Czy da się je naprawić?

PiotrRockrider

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

jak w temacie. Męczą mnie już 520 od shimano. Co kilka tygodni pojawia się luz. Śrubki mam tak skontrowane, że bardziej nie potrafię. Specjalnie klucze kupowałem dobrej jakości do kontrowania. Do tego są dość ciężkie. Znalazłem informacje na temat XTR, że nawet one łapią luzy i to nie tak późno. Szajbajk na swoim filmiku mówił o tym problemie już po 1000km, czyli niedopuszczalnie szybko. Dlatego pomyślałem o firmie Look. Zależy mi na dobrym działaniu wpinania i wypinania oraz na wyraźnie niższej wadze niż mają 520. Dobrze, żeby były w systemie spd, żebym nie musiał kupować innych butów do drugiego roweru. W powyższe kryteria dobrze wpisuje się Look. Kwestia tylko, czy nie łapią szybko luzów. 

Hej to ci powiem że jestem w posiadaniu Look x-track ze względu na łożyska maszynowe. Przejechane jakoś 200 km od zakupu i powiem że bloki od Shimano spokojnie dają rady. Co do SPD 520 coś w tym jest po zakupie po 2000 km pierwszy serwis luzy. Potem 2 lata spokoju aż do teraz. Serwis zrobiony i doprowadzone do tego jak kupiłem nowe. Musiałem serwis robić bo sam załatwiłem taka plastikowa bierznię z mojej winy. 

Co do Look są zestawy naprawcze ale tam trzeba posiadać specjalny klucz.