Tommik Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Witam Temat mielony wielokrotnie,szukam opon na przód i tył do jazdy w zróżnicowanym terenie,opon wytrzymałych i szybkich na obręcze 622. Opony dające możliwość złapania szybkości na asfalcie i dających radę na szutrach. Czasem leśnych drogach. Do roweru na którym ładuje sakwę pod siodło i jadę na wyprawę kilkudniową. Takich abym orła nie wywinął na zakrętach asfaltowych przy dużej prędkości oraz nie kręcił na żwirze ubitym piachu jak chomik w klatce. Przeglądałem forum artykuły, zazwyczaj pochodzą z lat 2020/2021. Może ktoś już nabył doświadczenia i może coś nowego dobrego się pojawiło. Interesuje mnie 29x2.35 do 2.40,pod dętkę. Rower to zwykły hardtrail,ale przejechałem na nim kilka tras Velo i szlaków w górach. Męczy mnie trochę dobieranie opon przed każdym wyjazdem i chciałbym jakieś w miarę uniwersalne założyć. Osobiście mam pecha i trafia mi się deszcz więc dobrze jak by nie gubiły przyczepności. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi