Skocz do zawartości

Zdublowane aktywności Strava

pkeska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem tu nowy, ale po przeszukaniu internetu i nie znalezieniu odpowiedzi spróbuję na tym forum.

Otóż używam od 2 lat Stravy, jakiś czas temu kupiłem Garmina Edge 830 i tam niezależnie zapisuję aktywności. Czyli rejestruję w aplikacji Strava i w liczniku, co później pobieram sobie na telefon do Garmin Connect.

Ale pewnego razu nie włączyłem Stravy (zdarza mi się to powiedzmy raz na czas) i postanowiłem pobrać aktywność z Garmina. Jest tam taka opcja synchronizacji, ale nie wiedziałem jak działa. W wyniku tego działania wszystko mi się zdublowało... Czyli w zasadzie każdy bieg czy jazda rowerowa jest podwójnie. Próbowałem usuwać ręcznie, ale to bez sensu.

Czy jest jakaś opcja backupu do danej daty na Stravie? Albo jak to można naprawić, żeby nie było duplikatów? Ktoś coś?

Jak masz już pobrane duplikaty to chyba nie ma opcji, tylko usuwać ręcznie. Duplikat jest zawsze przy rejestracji dwoma urządzeniami i synchronizacji. Jeżeli masz licznik Garmina to po prostu nie rejestruj aplikacją na telefonie, a tylko urządzeniem Garmina z włączoną synchronizacją.

3 godziny temu, Chertan napisał:

Jak masz już pobrane duplikaty to chyba nie ma opcji, tylko usuwać ręcznie. Duplikat jest zawsze przy rejestracji dwoma urządzeniami i synchronizacji. Jeżeli masz licznik Garmina to po prostu nie rejestruj aplikacją na telefonie, a tylko urządzeniem Garmina z włączoną synchronizacją.

No po fakcie jestem mądrzejszy, szukam dalej rozwiązania - może ktoś już to przerabiał. Napisałem jeszcze na support do Stravy czy da się to jakoś przywrócić do określonego momentu sprzed synchronizacji, ale nie odpisali...