sportoweserce166 Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Witam. Posiadam kasetę CS HG50-9 11-32, którą muszę wymienić. Jakie obecne kasety będą pasowały, bo powyższy model jest już niedostępny? Dodam, że mam nowy łańcuch HG-53 9r. Pozdrawiam. Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
szymar Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 cześć. z moich poszukiwań (pytałem nawet o to tutaj ale odzewu nie było) wynika, że kaseta hg51 to następca HG50. Ja szukałem 8 rzędowej ale pewnie w przypadku 9 rzędowej jest tak samo. na grupie na FB ktoś odpisał mi, że pomiędzy hg50 a hg51 nie ma żadnych różnic, ja jeszcze znalazłem hg50 za stówkę ale zamówiłem też hg51 za 60 zł i sobie pomacam i porównam czy jest jakaś różnica i czy ewentualnie warto dopłacić. Znalazłem gdzieś komentarz na allegro, że te starcze hg50 były trwalsze niż hg51 ale to była jedna uwaga, więc nie wiem jak się do niej odnieść. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
sportoweserce166 Opublikowano 2 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Dzięki za odzew. HG51 nie występuje na kasecie 9 rzędowej, tylko jako 8. Wg mnie HG400-9 11-32 będzie dobra, bo ma nawet taką samą liczbę zębów na kasecie i współpracuje z łańcuchem HG53-9. Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza
szymar Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 a widzisz, nie sprawdziłem tego. szkoda, że nie ma gdzieś tabeli odpowiedników kaset, nawet na stronie shimano tego nie znalazłem. zobacz sobie jeszcze ewentualnie łańcuch kmc x9, mi kiedyś ktoś takie polecił jako lepsze niż shimano i je stosuję. Odnośnik do komentarza
Motke Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 9 godzin temu, szymar napisał: a widzisz, nie sprawdziłem tego. szkoda, że nie ma gdzieś tabeli odpowiedników kaset, nawet na stronie shimano tego nie znalazłem Można znaleźć https://productinfo.shimano.com/#/com?cid=C-453&acid=C-454 1 Odnośnik do komentarza
sportoweserce166 Opublikowano 2 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Dzięki za odnośnik do strony. Wiesz może czym różni się część napisana czarnym kolorem, a tym brązowym?Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Motke Opublikowano 5 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 W dniu 2.11.2022 o 22:34, sportoweserce166 napisał: Wiesz może czym różni się część napisana czarnym kolorem, a tym brązowym? Brązowy to tylko tekst bez linku a po kliknięciu w czarny wyskakuje okienko z miniopisem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi