Kostek92 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Cześć wszystkim mam problem z hamulcami,model shimano mt201 mianowicie w ciągu 3 miesięcy drugi raz pękną mi zacisk hamulca przy śrubie mocujoncej i wszystko fajnie serwis wymienił na nowy ale taki sam model i postanowiłem coś z tym zrobić,a mianowicie chcę zmienić na nowy cały komplet ( klamka przewód,zacisk,tarcze ) I zastanawiam się nad wyborem : - shimano deore m6100, m7120,xtr magura mt5 ale tylko same zaciski klamki chciałbym zmienić na inne niż te które, producent dołącza do kompletu czytałem że lubią pękać po zaliczonej głębie . Co do stylu jazdy proste szlaki rowerowe nie uczęszczam do parków rowerowych,czy też zawady enduro głównie jeżdżę po lasach drogach szutrowo asfaltowych zależy mi na dużej sile hamownia (czesto jeżdżę w nocy)oraz modulacji łatwej obsudze i serwisie doradzicie jest tego tyle na rynku że ciężko się zdecydować błądzę niczym dziecko w mgle Odnośnik do komentarza
Rozwiązanie TrocheBiegam Opublikowano 31 Października 2022 Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Deorka czy XTR? To tak jakbyś prosił o radę czy kupić Passata, czy Ferrari. Jak masz 1800 zł to kup XTR i po co zawracać gitarę. Ludzie jeżdżą na Deore ultra maratony i jakoś żyją. Druga sprawa to okładziny. Jak chcesz wkładać żywiczne do XTR to nie ma to raczej sensu. Na proste szlaki kup Deore, a za pozostałe 1200 zł kup najlepszą lampkę do jazdy w nocy jaką znajdziesz. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi