Skocz do zawartości

SCOTT Spark 960 zmiana hamulcy

Kostek92
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez TrocheBiegam,

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim mam problem z hamulcami,model shimano mt201 mianowicie w ciągu 3 miesięcy drugi raz pękną mi zacisk hamulca przy śrubie mocujoncej  i wszystko fajnie serwis wymienił na nowy ale taki sam model i postanowiłem coś z tym zrobić,a mianowicie chcę zmienić na nowy cały komplet ( klamka przewód,zacisk,tarcze ) 

I zastanawiam się nad wyborem :

- shimano deore m6100, m7120,xtr

magura mt5 ale tylko same zaciski klamki chciałbym zmienić na inne niż te które, producent dołącza do kompletu czytałem że lubią pękać po zaliczonej głębie .

Co do stylu jazdy proste szlaki rowerowe nie uczęszczam do parków rowerowych,czy też zawady enduro  głównie jeżdżę po lasach drogach szutrowo asfaltowych zależy mi na dużej sile hamownia (czesto jeżdżę  w nocy)oraz modulacji  łatwej obsudze i serwisie

doradzicie jest tego tyle na rynku że ciężko  się zdecydować błądzę niczym dziecko w m20221031_110901.thumb.jpg.1bd9763bd8ced4fc152fd48330f45b72.jpggle 

20221031_114911.jpg
  • Rozwiązanie

Deorka czy XTR? To tak jakbyś prosił o radę czy kupić Passata, czy Ferrari. Jak masz 1800 zł to kup XTR i po co zawracać gitarę. Ludzie jeżdżą na Deore ultra maratony i jakoś żyją. Druga sprawa to okładziny. Jak chcesz wkładać żywiczne do XTR to nie ma to raczej sensu. Na proste szlaki kup Deore, a za pozostałe 1200 zł kup najlepszą lampkę do jazdy w nocy jaką znajdziesz.