pablo945 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Witam W chwili obecnej posiadam następujące zestawienie: Przednia obręcz szerokość wewnętrzna 25mm, z silnikiem. Do tej obręczy mam włożoną zwijaną oponę continental speedride 28x1.6c Tylna obręcz szer. wewn. 19mm opona taka sama jak wyżej. Waga roweru +-35kg Zastanawiam się czy nie upchać na przód opony maksymalnej w sensie 28x2.15-2.35c semi slick na styk by się zmieściła w widelcu, a na tył np oponę 700x28c slick. Oczywiście wymiana by nastąpiła po zużyciu obecnych opon. Tylko tutaj pytanie czy na warunki zimowe to się sprawdzi?, w ubiegłym roku w zimie jeździłem na oponach 700x38c semi slick, rower był przed konwersją, gleby nie zaliczyłem. Prosiłbym o jakieś propozycje. Odnośnik do komentarza
Bujak Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Na zimę najlepsze są opony z kolcami. W wersji budżetowej wystarczą kolce na przód. Wersja maxi na oba koła.ale na lato się nie nadają Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi