DanielAjani Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Otrzymałem rower z naprawy gwarancyjnej gdzie wymieniono mi rame. Coś z tyłu mi trze ale tylko podczas jazdy pracując na stojaku nic nie słychać zastanawiam się czy to może nie hamulec. Czy hamulec tarczowy powinien być tak asymetrycznie zamontowany? Odnośnik do komentarza
Rozwiązanie varth1 Opublikowano 25 Października 2022 Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Zacisk masz za bardzo przesunięty do koła (albo źle koło założone - sprawdź). Tarcza powinna być mniej więcej po środku wycięcia w zacisku. Poluzuj zacisk, naciśnij klamkę (zacisk powinien ułożyć się) i wtedy dokręć zacisk.Swoją drogą - niezły mechanik że nie zwrócił na to uwagi.Wysłane z Mix4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 A może ktoś tam wepchnął na siłę boostową piastę czyli offest na tarczy +3mm. Odnośnik do komentarza
varth1 Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Widać po śrubach, że zacisk jest przesunięty do środka. Tak to wygląda u mnie.Wysłane z Mix4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
VvVvRs Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Daniel trzeba to ustawić. Jak byś miał problemy daj znać pomogę Chyba długo czekałeś na tą ramę. Wpadnij do Arkadii Odnośnik do komentarza
pangniadek Opublikowano 10 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2022 Serwisu nie zdradzę, ale patrzcie na ten nadmiar podkładek i odwrotnie zamontowany adapter 160mm/180mm Już sobie sam ogarnąłem na prawidłowy montaż: Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi