smoczek23 Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Hej, Jestem niedzielnym rowerzysta, ktory glownie jezdzi na wyprawy z rodzina (zona, dzieci). Latem ukradli mi rower Kona Nunu, ktory mialem ponad 20 lat. Kola 26, trzy zebatki z przodu. Chcialem zapytac o rower GHOST KATO PRO 29 AL - czy rozmiar ramy L bedzie ok dla mojego wzrostu 198cm? Niestety nie pamietam, jaka mialem rame w Konie, ale tez nie byla za duza. Czy jedna zebatka z przodu bedzie uciazliwa do dluzszej jazdy po asfalcie? Tak jak napisalem, zatrzymalem sie na rowerze ponad 20 letnim z 26'' kolami i 3 zebatkami z przodu i nie wiem jak to bedzie wygladac z 29'' i jedna zebatka. A cena na ten rower (ponizej 4k PLN) wydaje sie atrakcyjna. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza
Maksiu79 Opublikowano 25 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 2 godziny temu, smoczek23 napisał: czy rozmiar ramy L bedzie ok dla mojego wzrostu 198cm? Z tego co to widzę w rozmiarówce Ghost'a to L jest do 183cm więc będzie znacznie za mały. Nawet XL, które jest do 193cm może być takie sobie. 2 godziny temu, smoczek23 napisał: Czy jedna zebatka z przodu bedzie uciazliwa do dluzszej jazdy po asfalcie? Zakresy jak szybko chcesz jeździec. W tym rowerze jest chyba zębatka 32 i kaseta 10-51. Jeżeli wystarcza Ci osiąganie prędkości do 40 km/h to takie przełożenie (32x10) wystarczy (no chyba, że jesteś zwolennikiem bardzo niskiej kadencji to wtedy będziesz miał kłopot). Dla mnie koło 29 to jedna z lepszych rzeczy we współczesnych rowerach zwłaszcza dla wysokich osób (ja mam 190 cm). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi