Skocz do zawartości

Rozmiar Opony

baki1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witam z góry przepraszam jeżeli coś pomyliłem  miejsce pisania tego postu jestem tu nowy

Więc moje pytanie brzmi tak posiadam Rower Rockrider ST 540 co jakiś czas go ulepszam i czy da radę do takiego roweru wsadzić oponę michelin dh 34    27.5 2x4 z góry dziekuje za odpowiedź,jeżeli waszym zdaniem można coś jeszcze ulepszyć komentarze mile widziane DZIĘKUJĘ

Z tego co kojarzę to na stronie Deca w pytaniach do tego roweru serwisanci odpowiadali, że max tam wejdzie 2.2, 2.25. Tam oryginalnie jest opona 2.1 (przynajmniej u mojego syna) i obręcz 23mm. 2.4 może mieć za ciasno. Pamiętaj, że opona im szersza tym też wyższa. Ale najlepiej weź miarkę i zmierz a jeszcze lepiej przymierz taką oponę i będziesz mieć pewność. Dodatkowo na taką obręcz tak szeroko opona to nie najlepszy pomysł.

Edytowane przez Maksiu79

Maksiu79 dziękuję za odpowiedź ja mam założone Continental Ruban 27.5 2x3,pisałem też z Kims z decthlonu to powiedzial ze wejdzie ale wole sie tutaj zapytać bo coś nie dokonca jestem przekonany,a mam jeszcze pytanko bo mowisz ze lepiej nie wzucac tak grubej opony na taka obręcz jaki to ma wplyw pytam bo jestem zielony w tym temacie? 

2 godziny temu, baki1991 napisał:

mam jeszcze pytanko bo mowisz ze lepiej nie wzucac tak grubej opony na taka obręcz jaki to ma wplyw pytam bo jestem zielony w tym temacie? 

Ja wielkim specem też nie jestem 😉. Wg tabelek taka obręcz wystarczy do tak szerokiej opony ale z tego co by wiem to czym szersza opona na wąskiej obręczy tym bardziej taki balonik się robi i przy niskim ciśnieniu może bardziej pływać na boki.