Skocz do zawartości

Szukam strony z mapą.

spondylus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podajcie proszę jakieś strony/mapy, które pomagają planować trasę na zasadzie - ja kreślę jak chcę jechać, po dostępnych drogach oczywiście, a strona nie zmienia kreślonej trasy w możliwie najkrótszą, a jedynie podlicza kilometry, pokazuje przewyższenia itd.

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Maper na strava.com jest spoko. Od razu pokazuje wykres przewyższeń, linią ciągła są zaznaczone drogi asfaltowe, przerywaną szutrowe (nie zawsze mòwi prawdę, ale daje radę przynajmniej w mojej okolicy) oraz pokazuje przewidywany czas trasy na podstawie średniej prędkości z ostatnich 4 tygodni (nie jestem pewien czy uwzględnia elewacje). Poza tym segmenty to świetna zabawa. Bardzo polecam stravę chociażby właśnie dla tworzenia tras warto.

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja od siebie polecam aplikacje - Locus. Poprzednio używałem Gpsies.com i dawało radę 😊

Opublikowano

Locus map jest swietne. Nawet darmowa wersja posiada duzo przydatnych opcji. Kreslisz sobie trasę jak Ci sie podoba. Mozna ustawic jakim srodkiem lokomocji chcesz jechac i nie wpusci Cie na niedowolone sciezki

• 2 tygodnie później...
Książę z Bajkiem
Opublikowano

Doktoryzowałem się wręcz z tych wszystkich aplikacji i serwisów. Aktualnie korzystam z czeskiego mapy.cz

Zauważyłem, że trasy wytycza lepiej niż google maps, chociaż nie sugerowałbym się za bardzo typem trasy rowerowej 😉 Niekoniecznie szosą wygodnie pojedziesz całą trasą wytyczoną dla "road bike".

• Lubię to! 1
Opublikowano
19 minut temu, Książę z Bajkiem napisał:

Aktualnie korzystam z czeskiego mapy.cz

Jak dla mnie apka 'must have' na podróże. Zawsze znajdziesz trasę alternatywną, ważne punkty itd.