Skocz do zawartości

Adapter ahead do widelca na gwint

Kuboll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mój rower był oryginalnie ze sztywnym widelcem o śr. 1 1/8 cala na gwint i sterami skręcanymi. Obecnie mam złożony amortyzator na sterach klasycznych ahead.

Chciałbym ponownie założyć sztywny widelec ale nie chcę zmieniać sterów ani kupować nowego widelca pod stery ahead. Czy istnieją jakieś adaptery, które pozwalałyby na założenie widelca z gwintem do sterów i mostka ahead? Czy ktoś używał i może coś polecić?

Pozdrawiam:)

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam, mam podobny problem.

Amortyzator gwintowany, lecz nie do zamontowania, gdyż gwint jest zerwany i uniemożliwia to skręcenie sterów. Potrzebuje więc jakiegoś adaptera. Znalazłem coś takiego i gdzieś w opisach było, że jedyny taki na rynku.

BBB EXTENDER -https://rowerplus.pl/adaptery-i-akcesoria-do-sterow/3070-bbb-extender-adapter-przedluzka-rury-sterowej.html

Udało się znaleźć komuś coś tańszego czy jest to jedyna opcja w tym wypadku?

Opublikowano

Może udałoby się założyć stery ahead? Ale przy cenie tego adaptera to nie ma się nad czym zastanawiać o ile jest sprawdzonym rozwiązaniem.

Opublikowano

Tak, można założyć do dwóch rodzajów sterów. W śróbie kontrującej klin jest gwint do dokręcenia kapsla. Jest to na zdjęciach i w opisie w linku.