jarekzon Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Mam do kolegów prośbę o radę, w takim oto problemie. Czy moglibyście mi doradzić jakiś model korby 46-30, do mojego gravela ? Rower to M-bike GRV 100, przerzutki Sora 2×9, kaseta Sunrace 11-32, korba Prowheel 48-32, szerokość mufy suportu 68 mm. Problem w tym, że obecna korba jest na kwadracie i gdy mocniej nacisnę, to obciera o przednią przerzutkę. Korba nie jest wystarczająco sztywna. Strasznie mnie to wkurza. Chciałbym za jednym razem poprawić dwie rzeczy. Po pierwsze, zamontować suport Hollowtech II + korba ze zintegrowana osią, dla lepszej sztywności. Po drugie ułatwić sobie jazdę po górkach, co mi da zestaw tarcz 46/30. Problem jest taki, że nie mogę znaleźć takiej korby, która miała by odpowiednia linię łańcucha. W napędzie Sora jest to 43.5 mm. W korbie, która mogła by pasować, czyli Alivio FC-MT210-B2 (ma odpowiednie tarcze 46 i 30, ma zintegrowaną oś, może działać na Hollowtech II i są to SM-BB52, BB-MT500, BB-MT501, jest to 2x9) linia łańcucha jest 48.8 mm. I jak rozwiązać taki problem ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi