JakPrzecinak Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Witam wszystkich z pewnością mój post zwróci uwagę wielu czytelników. Jakiś czas temu kupiłem rower marki Giant Roam 2 (nie jestem pewien) w katalogu Giant nie mogę znaleźć swojego modelu ale mniej więcej jest to rower z 2013-2014. Rower był używany miał służyć jako transport do pracy. Tak też było do czasu gdy oś suportu pękła, myślę wykrece i wstawię nowy i po kłopocie... Okazało się że to dopiero początek lewa strona suportu była plastikowa i chyba zaklejona albo nie wiem zapieczona. Prawej strony pomimo iż była ona metalowa również się nie dało, żaden serwis nie chciał się podjąć tego zadania. A więc wzielem sprawy w swoje ręce. Rama w imadło flex no i rozciełem mufę. Teraz najlepsze otworzyłem mufę na używając młotka żeby tego skur..ela wyciągnąć.To Teraz pytanie co wy byście zrobili na moim miejscu? Pozdrawiam W. Odnośnik do komentarza
Bujak Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Daj fotę suportu, to zobaczymy co tam siedziało.ale na rady za późno Odnośnik do komentarza
vdcmike Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 14 godzin temu, JakPrzecinak napisał: Rama w imadło flex no i rozciełem mufę. Teraz najlepsze otworzyłem mufę na używając młotka żeby tego skur..ela wyciągnąć. Brawo ty... wiejski trolu. Odnośnik do komentarza
JakPrzecinak Opublikowano 19 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 6 godzin temu, vdcmike napisał: Utrzymanku tatusia i mamusi po co się udzielasz hejt ci w głowie?, wyjdź na podworko i kozakuj to Cię szybciutko dojadą chlopaki. Mędrca z kosmosu się znalazl 15 godzin temu, Bujak napisał: Daj fotę suportu, to zobaczymy co tam siedziało. ale na rady za późno Rady radami, tylko cos mi tekst zjadło gdy tworzyłem post. Ten mój przypadek miał miejsce w lipcu 2021 roku. Rama została wzmocniona kawałkiem aluminium 5mm ( 4 pożadne spawy)suport jaki w tej chwili używam to jakiś bez firmowiec jedyny jaki znalazłem na eBayu. Bez gwintowy do uszkodzonych ram (wkręcany) również z nim był problem bo mufa ma mniej niż powinna nie wiem dokladnie ale różnica oko 2-3mm. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi