Skocz do zawartości

Aplikacja / serwis do śledzenia przebiegu sprzętu

tqua
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez tqua,

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Może ktoś kojarzy jakąś aplikacje która daje możliwość śledzenia / zbierania informacji o aktywnościach ale jednocześnie ma rozbudowane możliwości śledzenia m.in przebiegu danych elementów np roweru.

Chodzi o to że mam kilka rowerów do.kazdego np. 2 zestawy kół, kilka zestawów opon i kilka łańcuchów. Chciałbym móc d9dawac np. do danego roweru / podpinać pod niego różne elementy i śledzić ich przebieg.

Strava daje opcje tylko dodania roweru i tyle, wahoo zupełnie nie ma takich opcji. Teoretycznie ma to garmin connect ale strasznie to nie wygodne jak muszę wrzucać ręcznie aktywności rowerowe do niego z wahoo no i serwis garmina tam jak i urządzenia jest super nie intuicyjny.

Może ktoś zna zewnętrzna apke która to potrafi? Jeszcze super jakby dała się synchronizować z garminem i wahoo

15 godzin temu, tqua napisał:

Strava daje opcje tylko dodania roweru i tyle, wahoo zupełnie nie ma takich opcji. Teoretycznie ma to garmin connect ale strasznie to nie wygodne jak muszę wrzucać ręcznie aktywności rowerowe do niego z wahoo no i serwis garmina tam jak i urządzenia jest super nie intuicyjny.

Strava daje więcej możliwości. Nie wiem tylko, czy to zasługa wersji płatnej. 

Screenshot_1.thumb.jpg.bfdd821f9b5f74a4290cbe8ce6355e98.jpg

Poza tym polecany ProBikeGarage, który jest aplikacją na smartfona i pozwala na ogrom działań (interwały serwisowe, notatki, etc.). Tyle, że to też spinasz ze Stravą. 

• Rozwiązanie
40 minut temu, eathan napisał:

Strava daje więcej możliwości. Nie wiem tylko, czy to zasługa wersji płatnej. 

Screenshot_1.thumb.jpg.bfdd821f9b5f74a4290cbe8ce6355e98.jpg

Poza tym polecany ProBikeGarage, który jest aplikacją na smartfona i pozwala na ogrom działań (interwały serwisowe, notatki, etc.). Tyle, że to też spinasz ze Stravą. 

Kurde, dzięki za ten screen. Tyle lat ze Strava i nie doklikalem się wcześniej do tego. 
jest tez w wersji bezpłatnej

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...

Zacząłem korzystać z dobrodziejstw stravy do śledzenia sprzętu ale mam pytanie. Może ktoś ogarnął jak sledzic np. kilka łańcuchów? W sensie aby do danej aktywności i roweru podpiąć różne łańcuchy? Śmigam w każdym rowerze na 3 łańcuchy i zmieniam co okolo 700km. Strava widzę ze daje możliwość tylko wycofania i tyle - nie mozna go ponownie przywrócić czy podpiąć pod dana aktywność

18 godzin temu, tqua napisał:

Zacząłem korzystać z dobrodziejstw stravy do śledzenia sprzętu ale mam pytanie. Może ktoś ogarnął jak sledzic np. kilka łańcuchów? W sensie aby do danej aktywności i roweru podpiąć różne łańcuchy? Śmigam w każdym rowerze na 3 łańcuchy i zmieniam co okolo 700km. Strava widzę ze daje możliwość tylko wycofania i tyle - nie mozna go ponownie przywrócić czy podpiąć pod dana aktywność

Skoro masz Strava to koniecznie darmowy ProBikeGarage. Zainstaluj appka na smartfonie, powiąż ze Strava, dodaj sprzęt. Tam są setki możliwości. Masz powiadomienia, interwały serwisowe, możesz jeździć na kilku łańcuchach, etc. 

11 godzin temu, eathan napisał:

Skoro masz Strava to koniecznie darmowy ProBikeGarage. Zainstaluj appka na smartfonie, powiąż ze Strava, dodaj sprzęt. Tam są setki możliwości. Masz powiadomienia, interwały serwisowe, możesz jeździć na kilku łańcuchach, etc. 

niestety na ios nie jest darmowy :(

11 godzin temu, Charvel napisał:

Garmin Connect. Nie potrzebujesz ich urządzenia żeby wrzucać aktywności w .fit czy .gpx i można robić to o co pytasz - czyli mieć kilka zestawów np łańcuchów i wybierać domyślny do aktualnej jazdy.

tak wiem bo tak robię ale przy 4 rowerach i zestawach łańcuchów gdzie nie sa one powiazane z rowerem tylko jako osobny sprzęt to super nie wygodne